ESEF trekt 32.330 bezoekers | Expovisie

ESEF trekt 32.330 bezoekers

Exposanten hebben uitstekend zaken gedaan op de vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden en engineering ESEF 2008, die van 11 tot en met 14 maart in de Jaarbeurs in Utrecht werd gehouden. Eén van de exposanten vatte zijn ervaring bondig samen: "Er loopt hier gewoon geld door de gangen." Beursdeelnemers gaven de ESEF een 7.2 als waarderingscijfer. De beurs trok 32.330 bezoekers. Exposanten hebben nog tijdens de beurs massaal hun locatie voor 2010 veiliggesteld. Dertig procent van de beschikbare expositieruimte is inmiddels al weer gereserveerd.

Projectmanager Pieter Dirk Waltheer is meer dan tevreden: “Exposanten hebben veel nieuwe contacten gelegd. Ze vertellen zonder uitzondering de juiste mensen op de stand te hebben gehad. Dat kan ik me voorstellen; het overgrote deel van het bezoek is betrokken bij investeringsbeslissingen. Een kwart van de bezoekers heeft directieverantwoordelijkheid. De exposanten zijn erin geslaagd op het juiste moment de juiste mensen naar hun stands te brengen. De marketingcommunicatie van deelnemers was van hoog niveau. Ze hebben massaal gebruik gemaakt van de digitale relatiekaart en de vele andere marketingtools die wij als beursorganisator ter beschikking stellen.”

  • 32.330 bezoekers 
  • 23% directie
  • 16% engineer / constructeur
  • 59% beslisser over investeringen
  • 22% adviserend bij investeringen

Maarten Drabbe van Drabbe had als exposant een feestje te vieren op de ESEF. Het bedrijf bestaat 80 jaar. “En wat me dan toch nog steeds verbaast, is dat je op een beurs toch nog zoveel nieuwe contacten legt. Je denkt in 80 jaar een solide naam te hebben opgebouwd. Op de beurs kom je erachter dat lang niet iedereen je kent, en sterker nog: dat wij ook nog niet iedereen kennen. We hebben behoorlijk wat vervolgafspraken gemaakt en liggen goed op koers met onze verwachtingen.”

Voor MCB Nederland is de ESEF een relatiebeurs. Standmanager Roland Sleegers: “We staan hier vooral voor onze bestaande relaties. Ik vind de beurs boven verwachting goed. Ik ben verrast door de drukte. Ook de kwaliteit van het bezoek is hoog. Er loopt hier gewoon geld door de gangen.” Directeur Fons van Hove van Moss Plastics noemt de ESEF een meer dan geslaagde beurs. “De donderdag was de absolute topper, de vrijdag was een prima dag. We hebben op de beurs een heleboel nieuwe contacten opgedaan. De helft daarvan is nu al opgevolgd, de andere helft komt direct na de beurs aan bod.”

Pieter Dirk Waltheer van VNU Exhibitions herkent de geluiden. “Er is op de ESEF gezaaid, het wordt nu oogsten. De professionaliteit van de exposanten valt me op. Veel deelnemers hebben hun aftersales helemaal ingepland. We weten uit ervaring dat orders tot een jaar na beurs nog bij exposanten terecht komen als direct gevolg van hun beursdeelname.”

ESEF 2010 wordt van 9 tot en met 12 maart gehouden.