Nieuwkomer PREFAB in Nationale Energieweek van Brabanthallen | Expovisie

Nieuwkomer PREFAB in Nationale Energieweek van Brabanthallen

De Brabanthallen in Den Bosch stonden van 7 tot en met 11 oktober in het teken van energietransitie. Naast gevestigde beurzen Vakbeurs Energie, Industrial Heat & Power en Zero Emission Ecomobiel, was dit jaar ook beurs en kennisplatform PREFAB te bezoeken. Centraal thema was daarbij Samen Werken in Transitie.

PREFAB

Met Vakbeurs Energie, dat zich richt op warmte, elektriciteit en energiebesparing in de gebouwde omgeving, Industrial Heat & Power, gericht op de industriële grootverbruiker, en Zero Emission | Ecomobiel, over duurzame mobiliteit, kregen bezoekers een overzicht van de oplossingen die voorhanden zijn om de doelstellingen uit het klimaatakkoord concreet vorm te geven. Nieuw daarbij dit jaar was PREFAB, dat zich met een focus op industrieel en modulair bouwen en renoveren richt op de uitdagingen die er zijn op het gebied van woning- en utiliteitsbouw. Deze beurs trok 2.343 bezoekers naar de speciaal daarvoor ingerichte hal en kreeg als exposantenwaardering een 8. 

De synergie met de rest van de events was duidelijk. Zo gaf bijna de helft van de professionals die PREFAB bezochten aan ook een bezoek te hebben gebracht aan Zero Emission | Ecomobiel. Exposanten op Vakbeurs Energie profiteerden van de aanwezigheid van significant meer aannemers, architecten en vastgoedontwikkelaars die de bulk van het op PREFAB aanwezige publiek vormen.

Vier hoofdpodia

Er waren 4 hoofdpodia en 8 thematheaters beschikbaar voor een kennisprogramma dat in totaal zo’n 130 seminars, workshops, keynotes en debatten telde. Ook in de aanpalende congreszalen vonden diverse side events plaats, zoals het Nederlands Warmtepomp Congres, de Energy Storage Day, de DC Dag en de Gemeentedag Energietransitie. Er waren 450 exposanten en partners van de beurzen aanwezig.

Renovatie en Monument 2020

De volgende vakbeurzen met als rode draad verduurzaming en de energietransitie vinden plaats van 12 tot en met 14 mei 2020 in de Brabanthallen: ‘Renovatie’ (over efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren) krijgt dan wederom gezelschap van ‘Monument’, de vakbeurs over onderhoud, herbestemming, restauratie en verduurzaming van monumentaal vastgoed.