Empack grootste ooit | Expovisie

Empack grootste ooit

Op 10 en 11 oktober 2007 vond easyFairs® EMPACK, de vakbeurs voor de verpakkingssector, plaats in Brussels Expo. Deze editie van easyFairs® EMPACK in Brussel was de grootste ooit: maar liefst 280 exposanten namen deel en 4270 bezoekers bezochten de beurs.

Op 10 en 11 oktober 2007 vond easyFairs® EMPACK, de vakbeurs voor de verpakkingssector, plaats in Brussels Expo. Deze editie van easyFairs® EMPACK in Brussel was de grootste ooit: maar liefst 280 exposanten namen deel en 4270 bezoekers bezochten de beurs.

 

Kwalitatief bezoekersprofiel

easyFairs® EMPACK is een beurs waar het zakendoen op de voorgrond staat. Een mooie uitspraak van een exposant illustreert dit: “Pas om 14.30u had ik tijd om iets te gaan eten, daarvoor ben ik heel de tijd bezig geweest.” Ook een journalist die de beurs bezocht, meldde bij afloop: “Het is echt een beurs waar zaken worden gedaan. Overal op de stands zag je exposanten in druk gesprek met bezoekers”.

 

Het profiel van de bezoeker bevestigt dat het doelpubliek massaal aanwezig was. De top 5 van de aanwezige functies was de volgende:

  1. Algemeen directeur
  2. Aankoopmanager
  3. Sales en Marketing (waaronder ook brandmanagers, designers en productontwerpers)
  4. Productiemanagers
  5. Technische managers

De top 5 van de sectoren:

  1. Verpakking
  2. Voeding en drank
  3. Grafische Industrie
  4. Handel en distributie
  5. Kunststoffen

 

Kwalitatief randprogramma in samenwerking met talrijke partners.

Voor de organisatie van seminaries en learnShops kon easyFairs steunen op talrijke partners. Op 3 plaatsen op de beursvloer werden presentaties gegeven door partners en exposanten. Hoewel de voornaamste reden van bezoek het vinden van nieuwe leveranciers blijft, pikt zo’n 10% van de bezoekers een learnShop mee.

De toehoorders van deze learnShops en seminaries reageerden erg positief op de keuze van de behandelde topics.

 

Tevredenheid bij de bezoekers

De bezoekersenquête duidt op een grote tevredenheid, dit zowel bij de frans- als de nederlandstalige bezoekers.

Ongeveer 75% geeft aan dat de beurs vrij goed of helemaal aan hun verwachtingen voldeed. Maar liefst 70% van de bezoekers geeft nu al aan volgende jaar weer op het appel te zijn.

Men bleef ook vrij lang op de beurs en bezocht vrij veel stands.

–  47% bezocht 10-20 stands, 18%  20-30 stands en 8% zelfs meer dan 30 stands. *

–  61% bleef 2-4 uur op de beurs, 19% zelfs meer dan 4 uur.*

(* cijfers op het ogenblik van het schrijven, gebaseerd op de antwoorden van 182 nederlandstaligen en 94 franstaligen)

 

Tevredenheid bij de exposanten

 

Tevredenheid bij de exposanten mogen we afleiden uit het grote aantal herintekeningen. Exact één week na de beurs is meer dan één derde van de beursvloer voor de volgende editie reeds terug gereserveerd. (130 van de 350 modules)

 

De editie 2008 staat gepland op 24 & 25 september 2008, opnieuw in Brussels Expo, hal 8 en 4. De beurs wordt gelijktijdig met easyFairs® PROlogistics georganiseerd. In tegenstelling tot de gezamelijke 2006 editie, zullen deze beurzen over 2 dagen lopen.