Empack en Automation trekken 8.600 bezoekers | Expovisie

Empack en Automation trekken 8.600 bezoekers

De vakbeurscombinatie Empack en Automation, die op 3 en 4 april samen met Logistics & Distribution werd georganiseerd, is bezocht door ruim 8.600 bezoekers. Dat zijn er 300 meer dan tijdens de vorige editie in 2017. In totaal 400 exposanten presenteerden zich op deze beurscombinatie in de Brabanthallen in Den Bosch.

Uitstraling verbeterd

Irma de Hoon, Group Event Director van organisator Easyfairs: “De groei in bezoekers, zowel in kwantiteit als kwaliteit, danken we aan een aantal essentiële factoren die het succes van een vakbeurs bepalen. De sfeer was erg positief en de uitstraling van de beurs is verbeterd, mede door de vernieuwde entree en aankleding. Wat we daarnaast van veel bezoekers hoorden, was dat de diverse seminars in het kennisprogramma erg goed aansloten op de actualiteiten in de sector.”

Centrale entree met netwerklounges

De hoofdthema’s van Empack waren dit jaar Plastics Recycling, E-Packaging en Samenwerking in de keten. Nieuw waren de drie netwerklounges in de eveneens nieuwe, centrale entree van de Brabanthallen. Hier draaide het om het aangaan van de dialoog over de actuele thema’s. In het minitheater dat gekoppeld was aan de netwerklounges, werden presentaties verzorgd door netwerkpartners. Ook was er het nieuwe start-up platform op Empack.

Challenge Arena en Robotics Experience

De hoofdthema’s op Automation waren Big data, Mens vs. Robot, E-fulfilment en Multidisciplinair samenwerken. Mede aan de hand van verschillende conferenties in de Challenge Arena werden deze thema’s nader toegelicht. Verder kon men de ontwikkelingen in robotica tevens in de praktijk ervaren. Diverse partijen gaven demonstraties met rijdende robotplatforms, delta robots en cobots. Bezoekers mochten aan de knoppen zitten en konden op deze manier zelf ervaren wat een robot ‘ziet’ met sensoren en scanners.

De eerstvolgende editie van Empack is op 31 maart, 1 en 2 april 2020 in Jaarbeurs Utrecht.