Eerste editie Vinexpo Paris en Wine Paris trekt ruim 29.000 bezoekers | Expovisie

Eerste editie Vinexpo Paris en Wine Paris trekt ruim 29.000 bezoekers

Op de eerste gezamenlijke editie van Vinexpo Paris en Wine Paris die van 10 tot en met 12 februari plaatsvond in Paris Expo Porte Versailles, zijn 29.280 vakbezoekers afgekomen. Eén op de drie bezoekers kwam uit het buitenland. Er waren 2.800 exposanten met hun producten aanwezig. Didier Guillaume, de Franse minister van Landbouw en Voeding, die de vakbeurs op maandag 10 februari 2020 kwam inhuldigen, verwelkomde dit federatieve initiatief, dat bijdraagt aan het versterken van de internationale positie van Frankrijk.

Wijnen en gedistilleerd

De bezoekers van de beurs over wijnen en gedestilleerd waren afkomstig uit 126 landen. De top 3 van de vertegenwoordigde landen waren het Verenigd Koninkrijk, België en de Verenigde Staten. De nationale en internationale inkopers (importeurs, wijnhandelaren, restaurant- en hoteleigenaren, sommeliers, centrale inkoopbureaus, distributeurs, gespecialiseerde groothandels en verkoopagenten) konden proeven, nieuwe vondsten doen, contact leggen met de grote merken en zo een uitgebreide keuze aan wijnen en gedistilleerd uit verschillende wereldregio’s ontdekken.

Winexit

Op de beurs waren conferenties en rondetafelgesprekken te volgen, die de belangrijkste uitdagingen voor de sector weerspiegelden, zoals de verwachtingen over biologische wijnen, de rol van de VS in de toekomst van Franse wijnen en, niet onbelangrijk, zal er een Winexit komen in het Verenigd Koninkrijk? De beurs was ingedeeld met focus op specifieke marktsegmenten binnen verschillende categorieën. Zo was er van alles op het gebied van milieuvriendelijke keuzes op de speciale ‘WOW! – World of organic wine’ beursruimte en op de Wonderful Discoveries route, er was de Be Spirits beurssector met 100 merken uit 14 landen, en de Infinite Bar, met 50 meter de langste cocktailbar ter wereld.

Ook was er een off-site selectie van 65 restaurants – gekozen om de wijn en de diversiteit en kwaliteit van de Parijse gastronomie te vieren – en 20 bartenders van de meest invloedrijke Parijse bars.

De volgende editie van Vinexpo Paris en Wine Paris vindt plaats van 15 tot en met 17 februari 2021.