Eerste editie Vak Event Groente & Fruit helden | Expovisie

Eerste editie Vak Event Groente & Fruit helden

De eerste editie van het Vak Event Groente & Fruit helden (VEG.) vond plaats op 20 en 21 juni in de Onderzeebootloods in Rotterdam. Deelnemers van het event waren de groentespecialist, lokale retailer, foodservice, zorg & welzijn professionals en ‘influencers’. VEG. wil kennis en mensen verbinden om de groente- en fruitconsumptie te stimuleren.

Groenten met een verhaal

Exhibition manager Raymond Siliakus van Rotterdam Ahoy: “Anderhalf jaar geleden startte het idee voor een vakevent voor de AGF-wereld. Samen met Founding Partners uit de branche hebben we dit verder vormgegeven. Er zijn zoveel mooie producten met een verhaal, van heel dichtbij en bekend tot ver weg en vergeten. Die verdienen een podium en dat is VEG.” Topkoks Mari Maris en Friedjof Kempenaar gingen aan de slag met de tentoongestelde producten en zorgden voor nieuwe smaaksensaties. Onder muzikale klanken van violiste, dj en producer Katya Gabeli kon de bezoeker proeven van de VEG. BBQ met uitsluitend groente en fruit.

Samenwerken essentieel

Op beide dagen waren er sprekers die nieuwe initiatieven en inzichten deelden. Een terugkerende vraag tijdens het event was de manier waarop je mensen kunt verleiden meer groente en fruit te eten. Dat samenwerken daarbij essentieel is, was de belangrijkste boodschap op deze eerste VEG..