Eerste coronaproof WeddingFair geeft goede voorbeeld | Expovisie
CoronaProof Weddingfair bezoekersinformatie

Eerste coronaproof WeddingFair geeft goede voorbeeld

De eerste coronaproof WeddingFair, die plaatsvond op 13 september in de evenementenhal van Wings Hotel Rotterdam, heeft het goede voorbeeld gegeven. Beursorganisator  Rob Twenhaar en zijn team hebben afgelopen zomer een concept ontwikkeld om het vertrouwde, positieve gevoel te behouden mét strikte naleving van de regels om ieders gezondheid te bewaken.

Vriendelijke vloerstickers

Voor deze coronaproof WeddingFair werd gewerkt met een eigen protocol, vriendelijke vloerstickers, een spelregelkaart, een systeem voor gratis aanmelding om een ticket met timeslot te verwerven en een aangepaste beursplattegrond. Flexibiliteit stond voorop, om snel in te kunnen spelen op een versoepeling of aanscherping van de regels. Bijkomende factor, gezien de locatie op Rotterdam The Hague Airport, was dat de marechaussee ook op een veilige uitvoering controleert.

Hele dag reuring

De timeslots zorgden ervoor, dat er de hele dag reuring en een opgewekte sfeer was op de beursvloer. De spreiding van beursbezoekers beviel zo goed, dat de exposanten hebben gevraagd dit in de toekomst voort te zetten. Er werden response-records gebroken en de eindtijd werd met een half uur verlengd.

Met behulp van de Tally-app werden de bezoekersaantallen gemonitord. Op het drukste moment waren 260 personen aanwezig op de beursvloer wat overeenkomt met 29 procent van de reguliere capaciteit. Op verzoek van Wings Hotel Rotterdam werd de exposantenlunch mét warme soep en broodje kroket in de stands geserveerd. Zo bleef er in het restaurant en de terrassen voldoende beschikbaarheid voor de bezoekers.

Weddingfair hygiene balie

Lichaamstemperatuur meten

Van alle bruidsparen werd de lichaamstemperatuur gemeten. Er werden geen koortsgevallen geconstateert en en de acceptatie was maximaal. Bij de entree maakte een enkeling gebruik van de mondkapjes die bij de sanitationdesks beschikbaar waren.

Dat de bruidsparen zelf ook aan de veiligheid hebben gedacht blijkt uit de gemiddelde groepsgrootte van 2 personen, ten opzichte van 2,8 in andere jaren. Dit jaar kwam de bruid alleen met haar aanstaande, moeder of een vriendin.

Corona-official

Op de brede gangpaden was voldoende ruimte voor alle bezoekersen en dus weinig werk voor de ingehuurde professionele brandwacht, die door de organisatie als corona-official was ingehuurd vanwege zijn gecertificeerde kennis in combinatie met ruime ervaring in de hospitality branche. Voor de puntjes op de i verzorgde hij voortdurend metingen van de luchtkwaliteit.

“We hebben van exposanten talloze mails en social posts met bedankjes en complimenten ontvangen en voelen ons bevestigd in ons doel de lokale economie een impuls te geven”, aldus beurs organisator Rob Twenhaar. “Van de bruidsparen ontvingen we complimenten voor de organisatie, de gastvrije ontvangst en de truckloads aan inspiratie voor hun mooiste dag.”

Het AD publiceerde een reportage over de eerste coronaproof WeddingFair.

 

Aanduiding looprichting op eerste coronaproof WeddingFair