Deutsche Messe stopt met technologievakbeurs Cebit | Expovisie
Cebit 2019 geannuleerd

Deutsche Messe stopt met technologievakbeurs Cebit

Deutsche Messe heeft technologievakbeurs Cebit geannuleerd, vanwege tegenvallende interesse standverhuur voor editie 2019. Het Duitse beurzenbedrijf gaat nu het technologiesegment integreren in haar industriële vakbeurs Hannover Messe.

Horizontale vakbeurs

De interesse voor een horizontale vakbeurs zoals Cebit is de afgelopen jaren verminderd, stelt Deutsche Messe. De traditionele kernexposanten van Cebit hebben zich gericht op evenementen voor specifieke industrieën om klanten te werven voor hun digitale innovaties.

“Het is nu tijd om de onderwerpen uit CEBIT die relevant zijn voor productie, energie en logistiek te integreren in Hannover Messe”, zegt Jochen Köckler, CEO van Deutsche Messe. “We onderzoeken momenteel de digitale markt om te bepalen welke resterende Cebit-onderwerpen we zullen ontwikkelen tot nieuwe evenementen.”

Oliver Frese

Op 27 november heeft Oliver Frese, lid van de raad van bestuur van Deutsche Messe en verantwoordelijke voor Cebit,  verzocht om hem van zijn taken te ontslaan. Het uitvoerend comité van de raad van commissarissen stemde in met zijn verzoek. “Wij accepteren de beslissing van de heer Frese met spijt en respect”, aldus Bernd Althusmann, economisch minister van Nedersaksen en voorzitter van de raad van toezicht. “Het is moeilijk om zo’n ervaren manager en bestuurslid te verliezen. Vooral met het nieuwe Cebit-concept toonde Frese moed, innovatie en pioniersgeest.”

Geen directe effecten

Deutsche Messe verwacht geen directe effecten van de portfolio-aanpassing, omdat ze belang van Cebit in de evenementenportefeuille en de economische resulaten de afgelopen jaren al heeft aangepast. “Dankzij vele andere sterke evenementen en een sterke groei van ons internationale bedrijf, bevindt Deutsche Messe zich nog steeds in een veilige en solide positie als een bedrijf”, aldus Köckler. Deutsche Messe zal het Cebit-merk blijven gebruiken op evenementen in het buitenland.