Demo Days 2020 wijkt uit naar industrieterrein Polaris | Expovisie
DemoDays 2020

Demo Days 2020 wijkt uit naar industrieterrein Polaris

De tweede editie van Demo Days wijkt uit naar een nieuwe locatie op het industrieterrein Polaris in Beloeil en Péruwelz vanwege organisatorische redenen. Demo Days zal op 5 en 6 september 2020 plaatsvinden op deze nieuw aangelegde industriezone.
De zone Polaris is een voorbeeld van hoe een industriezone er in de toekomst zal gaan uitzien: ruimte voor voetgangers en fietsers, plaats voor windmolens en een bijzonder vlotte verbinding met hoofdwegen en een snelweg voor minimale mobiliteitsimpact op de omgeving.

Mobiliteit en duurzaamheid

Dit past volledig in de filosofie van een beurs als Demo Days en grote broer Matexpo, stelt de beursorganisatie. Ook op deze vakbeurzen wordt ingezet op mobiliteit en duurzaamheid. Exposanten tonen op de Demo Days de modernste technieken en allernieuwste machines: hybride, elektrisch, motoren met een bijzonder laag verbruik, 3D en lasertechnologie die leiden tot minder draaiuren voor hetzelfde resultaat.

Duurzaam georganiseerd

Bovendien zal de organisatie er zelf op toezien om de ecologische impact tot een minimum te herleiden, door zoveel mogelijk op een duurzame manier en met duurzame materialen te werken. Daarnaast stimuleert beursorganisator The Fair Expert beursbezoek door studenten en werkzoekenden. Elk jaar worden deze doelgroepen uitgenodigd om te komen proeven van de dynamische sector van machines, vrachtwagens en ander zwaar materieel en wordt er ingezet op tewerkstelling met de steun van verschillende tewerkstellingsagentschappen.

Polaris

In totaal is er op de site Polaris een ruimte van meer dan 20 hectare ter beschikking van de exposanten. Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van 2018 en betekent dus meer ruimte om de machines en vrachtwagens maximaal te demonstreren.