Delta Boat Show | Expovisie

Delta Boat Show

De ruim 5800 bezoekers van de Delta Boatshow, die van donderdag 6 t/m zondag 9 april heeft plaats gevonden in Marina Port Zélande te Ouddorp, waarderen dit evenement positief met gemiddeld het cijfer 7. 93 % van het totale publiek toonde zich tevreden over de gekozen opzet en organisatie.

De ruim 5800 bezoekers van de Delta Boatshow, die van donderdag 6 t/m zondag 9 april heeft plaats gevonden in Marina Port Zélande te Ouddorp, waarderen dit evenement positief met gemiddeld het cijfer 7.

93 % van het totale publiek toonde zich tevreden over de gekozen opzet en organisatie.

Dit blijkt uit het publieksonderzoek, dat Wemar Marketingstrategie en Onderzoek B.V. in opdracht van organisator FairPro Events tijdens de show heeft uitgevoerd. Daarmee lijkt het eerste kick-off-publieksevenement een goede start van het project Delta Maritiem en de hieronder vallende campagne ERVAARZEELAND te zijn geweest.

 

In totaal werden 193 bezoekers geïnterviewd aan de hand van een gestructureerde vragenlijst.

Zondag was de drukste dag en scoort een hoge tevredenheidsbeoordeling: slechts 5 % van de bezoekers beoordeelden de show als matig; 42 % en 51 % van de bezoekers gaven een waardering van resp. redelijk en goed. Vrijdag was relatief gezien een rustige dag maar scoorde met 7.4 de hoogste waardering.

89 % van het publiek waardeert de gekozen locatie als goed. Van deze groep mensen geeft 74 % een rapportcijfer van 7 of hoger.

57 % kwam uit interesse op de Delta Boatshow af en 36 % noemt algemene oriëntatie als aanleiding voor hun bezoek. 63 % toonde interesse voor zeiljachten en 34 % in motorjachten; slechts 10 % gaf aan niet voor zeil-, motor-, rubberboten of sloepen en vletten te zijn gekomen. De gemiddelde verblijfsduur was iets meer dan 2 ½ uur. 67 % gaf aan een volgende Delta Boatshow waarschijnlijk weer te bezoeken

 

In het onderzoek werden als belangrijkste verbeterpunten genoemd een nog groter aanbod van boten, een betere bewegwijzering op het grote terrein van Marina Port Zélande, meer begeleiding op de steigers en een lagere entreeprijs. De bezoekers bestonden voor 79 % uit mannen. De gemiddelde leeftijd (mannen en vrouwen) was 47 jaar.

 

John van Straten en Arnold Veldhuijsen, de ondernemers achter het Rotterdamse FairPro Events, die al 30 jaar ervaring hebben in de wereld van beurzen en evenementen, laten weten in 2007 de 2e Delta Boatshow te zullen organiseren. Dit niet alleen als vervolg op het bezoekersonderzoek maar ook op grond van de vele positieve reacties van deelnemers, die reeds nu voor het merendeel hebben laten weten volgend jaar weer van de partij te zullen zijn. De waarschijnlijke data zijn: donderdag 29 maart t/m zondag 1 april.