Culinaire Saisonnier succesvol | Expovisie

Culinaire Saisonnier succesvol

Culinaire Saisonnier is een unieke combinatie van vakblad en club van chefkoks en patissiers. Ieder jaar zorgt het blad in Maastricht voor een van de hoogtepunten van de EFFF,The European Fine Food Fair. In een grote professionele keuken worden drie dagen lang non-stop demonstraties (jam sessions) gehouden met gerenommeerde chef koks uit heel Europa en bezoekende vakbroeders uit het publiek. Vorig jaar werd dit concept ook uitgebreid naar de Horeca Vak in Zwolle. Maar opmerkelijk genoeg is het nadien stil gebleven. Vraag aan hoofdredacteur en initiator Norbert Koreman wat de plannen zijn.

 

Koreman: “Het gaat ons niet om Zwolle, of die beurs, maar om het feit dat we het veel te druk krijgen. In Maastricht hebben we een nieuw vakblad gepresenteerd. Patisserie en Desserts. Net als Culinaire Saisonnier is het een project dat in Nederland en België, maar ook in Frankrijk gepresenteerd wordt. Voeg daaraan toe al die andere titels die we ook aandacht moeten schenken en je snapt dat we dan in tijdnood komen. We kiezen met onze bladen voor de top van het culinaire segment. Dat vinden we in Nederland op de EFFF in Maastricht.”

Dit jaar, ter introductie van het nieuwe magazine was de kleur van de demokeuken opvallend roze. De kleur ook van het nieuwe magazine. Blijft dat zo?

 

Koreman: “Nee hoor. Volgend jaar is het weer strak en glimmend zwart en gaan we op de oude voet verder. We oriënteren ons met Patisserie en Desserts nog op de juiste beurs voor de patissier. En we staan op de Bakkerij Dagen in Amsterdam. De lancering van het blad in Maastricht was wel een groot succes. We hebben zo’n 2500 exemplaren weggezet. En niet eens gratis. Bovendien hebben we echt honderden abonnementen geschreven.”

 

Foto: Norbert Koreman in zijn spectaculaire stand op de EFFF in Maastricht