Creaplan verbreedt aandeelhouderschap | Expovisie
Walter Mastelinck nieuwe CEO Creaplan

Creaplan verbreedt aandeelhouderschap

Standbouwer Creaplan uit Nazareth krijgt naast stichtend echtpaar Ann Vancoillie en Dirk Deleu twee nieuwe aandeelhouders: ondernemer Walter Mastelinck en het Belgische investeringsfonds KeBeK Private Equity die de verdere internationalisering moeten aansturen. Mastelinck wordt ook CEO van de onderneming, Vancoillie en Deleu zullen zich nog meer op Aluvision focussen.

Oprichters Ann Vancoillie en Dirk Deleu: “Het Belgische investeringsfonds KeBeK Private Equity biedt extra middelen en knowhow. Walter is een entrepreneur in hart en nieren. Als CEO kan hij zich volledig focussen op de opportuniteiten van Creaplan met respect voor de familiale en open bedrijfscultuur. Wij blijven als medevennoten wel nauw betrokken bij de werking van het bedrijf. Daarnaast kunnen wij ons verder focussen op Aluvision, dat oplossingen voor de standenbouw en eventsector wereldwijd ontwikkelt en produceert.”

Europees markleider in fleetmanagementoplossingen

Ondernemer Walter Mastelinck richtte in 1991 Transics op, Europees markleider in fleetmanagementoplossingen voor de transport- en logistieke sector. Hij stond tot einde 2016 aan het hoofd van Transics. Vanaf 11 juni wordt Mastelinck medevennoot en de nieuwe CEO van Creaplan. “Ik word voor één derde medevennoot en neem de dagelijkse leiding voor mijn rekening. Ik ben een gepassioneerde ondernemer en vind het fantastisch om actief met een team van gemotiveerde mensen te bouwen aan een succesvolle toekomst. Ik kijk er enorm naar uit om dagelijks met alle medewerkers en partners mee te schrijven aan een creatief en succesvol groeiverhaal.”

Belgisch private equity fonds

De tweede extra aandeelhouder wordt KeBeK Private Equity, een onafhankelijk Belgisch private equity fonds dat investeert in solide, kleine tot middelgrote ondernemingen met een aantoonbaar potentieel voor verdere waardecreatie. KeBeK Private Equity ondersteunt actief het managementteam van Creaplan, zonder tussenkomst in de dagelijkse bedrijfsleiding.

Creaplan heeft een sterke positie in een gefragmenteerde markt”, zegt Gert Van Huffel, managing partner van KeBeK Private Equity. “We zijn onder de indruk van de ontwikkeling die het bedrijf tijdens de afgelopen jaren gerealiseerd heeft onder leiding van de bestaande aandeelhouders. We kijken ernaar uit om samen met Walter, Ann en Dirk het bedrijf zowel nationaal als internationaal verder uit te bouwen”.