Creaplan neemt Bulik Standbouw over | Expovisie
Creaplan neemt Bulik Standbouw over

Creaplan neemt Bulik Standbouw over

Creaplan uit Nazareth neemt de standbouwactiviteiten van Bulik uit Izegem over. Daarmee vergroot het Belgische standbouw- en interieurbedrijf de internationale klantenportefeuille.

Bulik is een mooie aanvulling voor Creaplan, vertelt CEO Michael Debaveye. “We zien het als een mooie opportuniteit om hun klanten op te nemen in onze structuur. Bulik heeft net als Creaplan jaren ervaring met klanten uit verschillende sectoren. Hun in-house productie met getalenteerde vakmensen, voorkeur voor hoogkwalitatieve materialen en innovatieve aanpak sluit naadloos aan bij onze visie.”

Bulik 2.0

Bulik schuift zijn activiteiten als standenbouwer door naar Creaplan, maar blijft actief als creatieve dienstverlener.

“De huidige omstandigheden hebben onze stap wat bespoedigd, maar ligt niet aan de oorsprong van de overname”, aldus zaakvoerder Sofie Vandenbriele. “Familiale omstandigheden zorgen ervoor dat we een gestructureerder leven willen, in een minder deadlinegerelateerde sector. We blijven echter creatief bezig.”

Bulik Standbouw, wordt Bulik 2.0 en gaat zich focussen op displays, pop-ups, micro-events, marketing en allerlei creatieve bezigheden. “Gaandeweg zullen we onze nieuwe corebusiness ontdekken en zullen we ondervinden voor welke competenties onze klanten ons het meest appreciëren.”

Sterk uit de crisis

Creaplan is de laatste maanden niet bij de pakken blijven zitten. COO Vincent Lievens: “Hoewel de coronacrisis een onmiskenbare impact op de eventsector heeft gehad, hebben wij door covid versneld onze verdere verbreding van activiteiten doorgevoerd, met name die van interieurs en displays.”

De overname past in de dubbele groeistrategie die Creaplan hanteert. Walter Mastelinck, bestuurder en mede-aandeelhouder: “Enerzijds groeien we organisch, anderzijds willen we groeien door middel van acquisities van zowel Belgische als buitenlandse bedrijven met een gelijkaardig of aanvullend aanbod. De overname van de standenbouwactiviteit van Bulik past volledig in deze groeistrategie ”