Broodje kaas! | Expovisie

Broodje kaas!

Er wordt heel wat afgezeurd over het eten op beurzen en in beursgebouwen. Met name dat het te duur is. Maar is dat wel zo? En hoe duur dan? En wat krijg je voor je geld? Tot op heden had Expovisie daar ook geen kaas van gegeten. Maar pas op beurscateraars: de  "mystery shopper" van Expovisie komt eraan! "Een broodje kaas en een koffie graag!" 

Horecava 2010 – RAI – cateringpunt bij Hal 11 

Hoe ziet het eruit? Het ziet er origineel uit.

Waarom? Omdat het broodje Pide heet, de vorm van een taartpunt heeft en verpakt is een mooi papieren envelopje. Het lijkt op die manier erg eco-proof. Als ze een alternatief vinden voor het plastic lepeltje en het melkcupje dan is het echt 100% ecologisch verantwoord.

Wat zit erop? Boter, veel oude kaas en knapperige sla.

Wat zit erbij? Een melkcupje en suikerstaafje van Lavazzo. De koffie, ook van Lavazzo, zit in een papieren beker.

Hoe smaakt het? De koffie smaakt prima en het broodje kaas, sorry, de pide oude kaas, ook.

Wat kost het? Broodje kaas: 5,00. Kopje koffie: 2,30

Prijs/kwaliteit/kwantiteitverhouding? Het broodje, sorry, de pide is groot en dik belegd en smaakt prima, maar vijf euro voor een broodje kaas blijft duur. En 2,30 voor een kopje koffie ook.

Vakantiebeurs 2010 – Jaarbeurs Utrecht – La Place

En? Het begint al goed. Een gewoon broodje kaas hebben ze niet bij La Place in de Jaarbeurs. Dan maar een broodje smeerbare kruidenkaas. Ik kan kiezen uit een bruine en een witte ciabatta. Ik ga voor de bruine variant.

Hoe ziet het eruit? Het broodje ligt op een zwart (weer eens wat anders dan wit) bordje van een materiaal dat tusen piepschuim en papier in zit. Dus ecologisch verantwoord. Qua koffiebenodigdheden kun je kiezen tussen witte en bruine suikerklontjes. 

Wat zit erop? Boter, kruidenkaas en verse bieslook.

Wat zit erbij? Geinige ronde suikerklontjes, een houten roerstokje en een melkpoederstaafje.

Hoe smaakt het? Prima.

Wat kost het? Broodje kruidenkaas: 3,75. Kopje koffie: 2,00

Conclusie? Ik had toch liever een broodje kaas gehad.