BouwBeurs R&D beleeft première in februari 2019 | Expovisie

BouwBeurs R&D beleeft première in februari 2019

Tijdens BouwBeurs 2019, van 4 tot en met 8 februari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht, wordt het programma BouwBeurs R&D gelanceerd. Dit nieuwe concept heeft de focus op innovatie en richt zich op architecten, bouwkundig ingenieurs en andere nieuwsgierige mensen in de bouw. Aan de hand van actuele dagthema’s worden de nieuwste ontwikkelingen en spraakmakende projecten in de bouwbranche voor én door deze doelgroep inzichtelijk gemaakt. Daarbij wordt een directe verbinding gemaakt met het aanbod van de exposanten op de beursvloer.

Ambassadeurs

BouwBeurs R&D combineert inhoudelijke sessies in het TechForum met exposities (waaronder een Projecten Expo) en routes over de beursvloer langs exposanten met thema-of projectgerelateerde innovaties. Elk dagthema krijgt een eigen ambassadeur: een architect of bouwkundige die het programma voor die dag letterlijk uitstippelt: hij/zij bepaalt de inhoud van de lezingen, de te bespreken projecten en de route langs de exposanten.

Hal 9

In Hal 9 vormt het TechForum met de R&D Lounge en de Projecten Expo het kloppend hart van het programma: hier worden de lezingen gegeven en krijgen de thema- en projectroutes hun startpunt. Een enorme plattegrond wijst de weg over de gehele beursvloer, waarbij bezoekers hun tips voor beursbezoek kunnen delen door zogenoemde ‘hotspots’ aan te geven.