Bouw & ICT maakt stabiele positie waar | Expovisie

Bouw & ICT maakt stabiele positie waar

 "Meer dan uitstekend. Ik zou best nog een aantal dagen zo willen doorgaan. We hebben ongeveer zeventig procent nieuwe contacten gelegd. Daar komen we vooral voor." Dit zegt directeur Marc Evers van ICCS. Hij heeft het over de vakbeurs Bouw & ICT die op 26 en 27 maart werd gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Met 2.855 bezoekers maakt de beurs zijn stabiele positie in de bouw waar.

“De beurs valt op door het hoge percentage beslissers. We zijn er in geslaagd de juiste mensen met de juiste exposanten in contact te komen. Uit een rondgang over de beurs blijkt dat exposanten lucratieve contacten hebben gelegd.” Dit zegt Audrey Wilschut, ze wordt de nieuwe projectmanager van de beurs. Nieuw is de beurs voor haar allerminst. Audrey werkt al jaren bij VNU Exhibitions. “We zien dat de beurs zich heeft ‘gezet’. Dit is een uitstekende positie voor verdere uitbouw.”

Dat exposanten business verwachten is in lijn met de uitkomsten van de bezoekersenquete. 51 Procent van het bezoek beslist over investeringen, terwijl 29 procent in dat proces nog eens een adviserende rol heeft. ICT in de bouw is niet langer het domein van de ICT-afdeling. Een kwart van bezoekers is lid van de directie of het managementteam. Nog 14 procent van de bezoekers werkt op de ICT- of automatiseringsafdeling. De hele bouw- en woningsector heeft zich op de beurs laten zien. Van woningbouwverenigingen en de vastgoedsector tot aannemers en architectenbureau’s.

E. Korver van de Utrechtse Woningcorporatie Mitros heeft zich uitgebreid geïnformeerd over ‘portals’. “We willen als corporatie dat onze klanten zelf over de informatie kunnen beschikken die ze nodig hebben om bij ons processen in gang te zetten. Wij moeten daarom informatie voor ze ontsluiten. Ik heb me laten voorlichten over de mogelijkheden.” Ook de Rijksgebouwendienst gaf acte de presence. J. Hielkema ging naar een exposant voor een goede gedetailleerde demonstratie van een 3D rekenprogramma. “Zij zijn met een ander als laatste in de race. Vanmiddag wil ik de knoop doorhakken.”

Exposanten merkten dat bezoekers met conrete vragen naar Utrecht waren afgereisd. “Vandaag ontvingen we een bezoeker die vandaag speciaal terugkwam om een order te plaatsen voor een product dat hij gisteren had gezien”, herinnert Marc Ervers van exposant ICCS zich. Hij heeft een uitstekende beurs achter de rug. Hij krijgt steun van marketing manager Will van Buggenum van Square DMS. “We hebben voor deze beurs zeventig afspraken op de stand gepland. Veertig met prospects en dertig met klanten. Opvolgen? Daar hebben we nog een boel werk aan, daar ben je een jaar mee zoet. Tot de volgende beurs dus. En dan begint het circus van voren af aan. Want we zijn er beslist weer bij.”

Ook Océ laat bij monde van Rob Brouns weten goede zaken te hebben gedaan. Veel drukker hoefde het van Brouns niet: “Uiteindelijk gaat het er niet om dat we het druk hebben, maar dat we hier goede zaken doen. En over business heb ik zeker niet te klagen. Jammer dat het maar twee dagen duurt.”

Bouw & ICT 2009 wordt van 10 tot en met 12 februari gehouden in Jaarbeurs Utrecht, gelijktijdig met de Internationale Bouwbeurs.