Bouw Compleet brengt leven in de bouwerij | Expovisie

Bouw Compleet brengt leven in de bouwerij

Beursorganisator Easyfairs heeft het beursconcept van Bouw Compleet vernieuwd. Na alle wensen van bezoekers en exposanten in kaart te hebben gebracht, zijn de beursdata aangepast naar woensdag 9 tot en met vrijdag 11 oktober 2019 en wordt er een volledige beurshal ingericht met als thema Leven in de Bouwerij. De overige hallen worden allemaal geclusterd per thema en de segmenten verf, glas en afbouw worden opgenomen binnen het Bouw Compleet-concept.

De Bouwerij

Met de vrijdagopening wil de organisatie alle bezoekers binnen de bouwbranche de gelegenheid bieden om de werkweek af te sluiten op Bouw Compleet. Daarnaast wordt beleving toegevoegd aan het nieuwe concept door onder andere hal 3 om te bouwen naar De Bouwerij. Hier komen netwerken, fun, entertainment en horeca samen. Jan-Wicher Vellinga namens Bouw Compleet: “Bezoekers en exposanten kunnen hier netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Ook krijgen exposanten de ruimte om in deze hal demonstraties te verzorgen. Bovendien is er een VIP-lounge ingericht waar exposanten in een andere setting (potentiële) klanten kunnen spreken.”

Nieuwe plattegrondindeling

Een andere grote wijziging in het concept is de nieuwe plattegrondindeling. Alle hallen worden per thema geclusterd. Iedere hal staat in het teken van een ander thema, waardoor bezoekers de beurs gerichter en efficiënter kunnen bezoeken. Het thema van hal 1 is Bouwmaterialen & Constructie Algemeen, hal 2 Ruwbouw en Beton, hal 3 De Bouwerij, hal 4 Gereedschap en Persoonlijke Bescherming en hal 5 Onderhoud en Afbouw.

S.G.A. Vakdagen als onderdeel van Bouw Compleet

Sinds een aantal jaar zijn de vakbeurzen Bouw Compleet en Schilder-, Glas- en Afbouw (S.G.A.) Vakdagen naast elkaar gesitueerd. Voor de editie van 2019 wordt S.G.A. Vakdagen opgenomen als segment van Bouw Compleet. Hierdoor ontstaat er één complete vakbeurs waar alle segmenten uit de gehele bouwkolom worden bediend. De segmenten van schilder, glas en afbouw worden ondergebracht in hal 5: Onderhoud & Afbouw. “Door al deze conceptwijzigingen beogen we antwoord te geven op de wensen vanuit de bouwbranche. Hierdoor belooft Bouw Compleet het jaarlijkse feest voor bouwend Noordoost-Nederland te worden”, aldus Vellinga.