Boekenfestijn in Ahoy | Expovisie

Boekenfestijn in Ahoy

Van 22 t/m 25 januari vond de 20e editie van het Boekenfestijn plaats in Ahoy. Deze boekenbeurs trok vele liefhebbers, maar liefst 20% meer bezoekers dan vorig jaar. Directeur de Centrale Boekhandel, Carel van Daalen, vertelt zijn verhaal.Van 22 t/m 25 januari vond de 20e editie van het Boekenfestijn plaats in Ahoy. Deze boekenbeurs trok vele liefhebbers, maar liefst 20% meer bezoekers dan vorig jaar. Directeur de Centrale Boekhandel, Carel van Daalen, vertelt zijn verhaal.

"De vele enthousiaste bezoekers keken hun ogen uit, zo groot was de keuze in actuele boeken, multimedia en hobby-artikelen. Aan het einde van elke beursdag waren ruim 2500 titels uitverkocht. Dagelijks was er een trailer vanuit het distributiecentrum nodig om de tafels goed gevuld te houden. Vooral de afdelingen romans & literatuur en hobby-artikelen werden erg goed bezocht. Het aanbod hobbyboeken en -materialen wordt elk jaar groter en dit wordt zeer gewaardeerd door de bezoekers.

Al 26 jaar organiseren wij, de Centrale Boekhandel, elke maand een gratis toegankelijk Boekenfestijn met een miljoen artikelen in een stad in Nederland of België. Maar nog nooit is er zoveel leesvoer verkocht als tijdens dit Boekenfestijn in Ahoy. In Rotterdam blijkt er dus een groeiende behoefte aan literatuur te zijn.

Toen wij hoorden dat er meerdere evenementen plaatsvonden tijdens ons Boekenfestijn waren wij verbaasd dat dat allemaal in één gebouw kon plaatsvinden. Zal het allemaal goed gaan met de bezoekersstromen, weten de bezoekers onze hal wel te vinden? Dat waren vragen die door onze hoofden schoten. Wij werden door de organisatie van Ahoy gerustgesteld dat Ahoy geregeld meerdere evenementen gelijktijdig huisvest. Middels het nieuwe narrowcastingsysteem die dienst doet als bewegwijzering, maar waar wij tevens andere boodschappen op kwijt konden (gratis entree, aantrekkelijke aanbiedingen), werden bezoekers efficiënt ingelicht. En daarnaast bracht het meteen een beetje sfeer mee. Het oogt uiterst professioneel moet ik zeggen.

Om volgend jaar de bezoekers nog meer tevreden te stellen, beloven wij om groter uit te pakken. Van 21 tot en met 24 januari 2010 staat het Boekenfestijn wederom in Ahoy om de vele Rotterdamse literatuurliefhebbers te voorzien van de mooiste boeken."

Meer informatie over het Boekenfestijn vindt u op www.boekenfestijn.com.