Bezoekersaantal Solutrans stijgt met 11 procent | Expovisie

Bezoekersaantal Solutrans stijgt met 11 procent

De SOLUTRANS 2019, de internationale vakbeurs voor weg- en stadsvervoer oplossingen die van 19 tot en met 23 november 2019 in Lyon gehouden is, heeft 50.000 bezoekers getrokken. Dit is een stijging van 11 procent ten opzichte van het jaar 2017.

Krachtige promotie

Met meer dan 900 exposanten en vertegenwoordigde merken, een stijging van 47 procent ten opzichte van de vorige editie in 2017 (waarvan 31 procent nieuwe exposanten), kijkt de Solutrans terug op een geslaagde editie. Dit succes is het resultaat van een krachtige promotie van organisator Comexposium in samenwerking met de FFC, de vereniging van Franse bodywork fabrikanten, tevens eigenaar van de beurs.

Internationaal erkend evenement

Met 27 procent internationale exposanten uit 23 landen, en 11 procent internationale bezoekers uit 33 landen, verstevigt de beurs haar internationale positionering, in het bijzonder op de Europese en Noord-Afrikaanse markt. Als bevestiging van deze internationale dimensie, is de Solutrans geaccrediteerd door de OICA (Internationale Organisatie van Automobiel Fabrikanten). Hiermee is de beurs officieel toegetreden tot de groep van internationaal erkende evenementen, tezamen met de grote internationale beurzen voor personen- en goederenvervoer.

Forum voor werkgelegenheid

De strategisch belangrijke thema’s op het gebied van werkgelegenheid en opleiding waren gedurende alle beursdagen in de speciale beursruimte met een oppervlakte van meer dan 1.000 vierkante meter een opvallend aandachtspunt. Dit forum bood mensen de mogelijkheid om de verschillende beroepsgebieden in de sector en de bijbehorende opleidingstrajecten te herontdekken.
In samenwerking met sectorspecialisten (Pôle Emploi, Monster) is een groot Job Forum opgericht om recruiters en kandidaten met elkaar in contact te brengen. Dit werd ondersteund door nieuwe zoekoplossingen en een tool van de FFC, Mobili’Job, die tot doel heeft alle vacatures in de sector te bundelen. De FFC organiseerde ook drie “job dating”-sessies, waarbij meer dan 50 bedrijven geïnteresseerde sollicitanten ontmoetten.

Nieuwe trends

Solutrans bracht de belangrijkste trends uit de sector onder de aandacht in het Solutrans 4.0-forum, waar nieuwe technologieën op het gebied van goederenvervoer en (intra)logistiek werden gepresenteerd. Daarnaast ontving de beurs een groot aantal innovatieve start-ups en R&D laboratoria van  industriële ondernemingen, die technologische oplossingen voor de toekomst presenteerden, alsmede leveringsmethoden met drones en robots.
Ook werden er prijzen uitgereikt zoals de International Truck of The Year 2020 Award, de Truck Innovation Award 2020, en de Pick-up Award 2020. De I-nnovation Awards, voorheen de Solutrans Innovation Awards genoemd, werd dit jaar georganiseerd door de FFC in een nieuw format en uitstraling, met nieuwe criteria en een nieuwe jury.