Bezoekers Bike Motion Benelux 2012 willen meer geld uitgeven | Expovisie

Bezoekers Bike Motion Benelux 2012 willen meer geld uitgeven

Opvallende conclusie na afloop van Bike Motion Benelux 2012 is dat de bezoekers van deze beurs voor sportieve fietsers van plan zijn om meer geld uit te trekken voor de aanschaf van een nieuwe fiets. Als gemiddeld aankoopbedrag werd genoemd 2.711 euro ten opzichte van. 2.682 euro vorig jaar. Dit blijkt uit de evaluatie van beursorganisatie VNU Exhibitions. De publieksdagen waren van vrijdag 12 oktober tot en met zondag 14 oktober in Jaarbeurs Utrecht. Maandag 15 oktober was een vakdag. Bike Motion Benelux trok in totaal 25.718 bezoekers.

Een derde van de bezoekers gaf aan tussen nu en zes maanden een nieuwe fiets te kopen, waarbij evenals vorig jaar de meeste aandacht uit ging naar achtereenvolgens een racefiets, een mountainbike of een trekking fiets. Meest belangrijke redenen voor een bezoek aan Bike MOTION Benelux waren de oriëntatie op de aanschaf van een nieuwe fiets en/of producten (21%), het bekijken van nieuwe producten/ontwikkelingen (57%) en een dagje beleving van de fietshobby (21%).

De data van de komende Bike Motion Benelux zijn van 11 tot en met 14 oktober 2013. De laatste dag is opnieuw een vakdag.

www.bikemotionbenelux.nl