Beurzen en congressen per 1 oktober weer toegestaan in Engeland | Expovisie
Barbican Centre en Estate London | © VV Shots

Beurzen en congressen per 1 oktober weer toegestaan in Engeland

De Britse Premier Boris Johnson heeft op 17 juli bekend gemaakt dat congressen en tentoonstellingen vanaf 1 oktober 2020 in Engeland weer zijn toegestaan.

De premier voegde daar aan toe of het daadwerkelijk doorgaan van evenementen afhankelijk is van de gezondheidssituatie op dat moment en dat lokale autoriteiten de bevoegdheid hebben om evenementen te sluiten als er gevaar voor het publiek bestaat. Johnson merkte tevens op dat er voorafgaand aan de heropening proefevenementen zullen plaatsvinden.

Excel Londen

De beurs- en congreslocaties die de afgelopen maanden hebben gediend als noodziekenhuis – ExCeL London, het NEC, het Harrogate Convention Centre en Manchester Central – blijven die functie vervullen tot eind maart 2021. Het is nog niet duidelijk hoe dit gegeven de evenementen op deze locaties zal beïnvloeden.

Waarde van persoonlijke interactie

Premier Johnson benadrukte de waarde van persoonlijke interactie: ‘Er is een balans. We hebben tijdens deze crisis veel lessen geleerd over het potentieel van technologie, maar ik denk dat er ook grenzen zijn aan deze technologie en het geen vervanging is voor persoonlijke ontmoetingen en interacties.

Officiële richtlijnen

De regering heeft op 24 juni haar officiële richtlijnen bekendgemaakt waaraan bijeenkomsten gedurende de corona-pandemie aan moeten voldoen op voordracht van de Meetings Industry Association.