Beursfilm? Win-winsituatie voor organisator en exposant! | Expovisie

Beursfilm? Win-winsituatie voor organisator en exposant!

In het artikel "Beursfilm? Win-winsituatie voor organisator en exposant" in Expovisie Magazine 610 kwamen drie specialisten op het gebied van beursfilms aan het woord. HIer in het kort nogmaals de interviews, ditmaal inclusief de links naar de bedrijven en naar de beursfilms die door hen gemaakt zijn.

Pelser Filmproducties

Pelser Filmproducties is een initiatief van Klaas en Jeroen Pelser. Het bedrijf is gespecialiseerd in bedrijfsreportages, instructiefilms, productpresentaties en beursfilms. Klaas Pelser (zie foto): “Wij maken zowel bedrijfsfilms die op beursstands worden vertoond als beursreportages.”

“Voor standhouders is het vertonen van een film op de stand het perfecte alternatief voor een ‘statische’ boodschap op de stand. Op een display of folder blijft het bij een foto en een stukje tekst. In een film kun je alles combineren: bewegend beeld, geluid, animaties, tekst, interviews, demonstraties… Zo trek je niet alleen de aandacht van de voorbijgangers, maar laat je ze ook in een paar minuten zien: ‘dit zijn wij, dit doen wij en dit kunnen wij’. Daarnaast maken beursfilms het standwerk een stuk makkelijker, wat het succes van de beursdeelname uiteraard ten goede komt. De film geeft standbemanners een onderwerp om het gesprek te openen. Bovendien kan de film de bezoeker entertainen als alle vertegenwoordigers in gesprek zijn. Bijkomend voordeel is dat de klant al een stukje geïnformeerd is. Een productdemonstratie en voorbeelden van succesvolle projecten helpen altijd tijdens een verkoopgesprek; met een beursfilm heeft de verkoper die zaken altijd bij de hand. Een ander voordeel is dat een product te groot of een dienst te abstract kan zijn om ‘live’ op de stand tentoon te stellen. In een beursfilm kun je alles laten zien. Van productieruimte tot een interview bij een klant of een reportage van een geslaagd project.”

Bekijk hier films van Pelser Filmproducties

Geels Audiovisueel

Geels audiovisueel is een mediabedrijf met zes werknemers. Samen produceren ze alle vormen van visuele communicatie voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers. “Wij visualiseren de communicatie doelstelling, dat is altijd ons uitgangspunt”, aldus producent en eigenaar Léon Toeset. “Vanuit onze eigen moderne studio leveren we maatwerk, zoals bedrijfsfilms, beursfilms, productfilms, commercials en instructiefilms.”

De films die Geels Audiovisueel produceert worden niet zelden op beurzen over de hele wereld vertoond. Dat heeft vooral met het type opdrachtgevers te maken. Merken als Hyundai, Geodis Logistics, Heineken, Accenture en KLM weten het bedrijf te vinden als het gaat om visualisatie van hun bedrijfsactiviteiten. “Wij produceren bedrijfsfilms altijd multifunctioneel”, aldus Toeset. “Ze worden bijvoorbeeld vertoond in de ontvangstruimte en op de website, als beurspresentatie en worden meegegeven op DVD aan nieuwe klanten. Voor onze opdrachtgevers vliegen we soms de hele wereld over, bijvoorbeeld om de productie in China te laten zien of om het logistieke proces in beeld te brengen. Soms filmen we voor één film in zes landen. Dan komen we terug met dertig uur materiaal, waar we dan vier minuten van moeten zien te maken. Dat is een uitdaging, maar ook ontzettend leuk om te doen.”

Bekijk hier films van Geels Audiovisueel