International Amsterdam Motor Show (IAMS)

Nadat het evenement het afgelopen jaar geen doorgang kon vinden door de COVID-19 maatregelen, vindt deze derde editie van de International Amsterdam Motor Show van 2 tot en met 6 juni 2021 in aangepaste vorm plaats in RAI Amsterdam. Gezien het feit dat IAMS een doorstroom-evenement is, kunnen per dag 20.000 bezoekers genieten van de International Amsterdam Motor Show, de grootste autoshow van Nederland, verdeeld over shifts van 6 uur. Met 70.000 m2 aan hallen is de IAMS de ideale dag uit voor het gezin met een keur aan sportauto’s, hypercars, klassiekers, moviecars en de nieuwste – al dan niet elektrische – modellen van importeurs.

Wervelende autoshow

Sjoerd van Stokkum, mede-organisator van de IAMS, verwacht veel van de derde editie: “We trekken wederom alle registers open om in Amsterdam een wervelende autoshow neer te zetten, naar de maatstaven van deze tijd, met de focus op auto’s waar de liefhebber van droomt. Geen optocht van instapmodellen, maar heel veel bijzondere auto’s uit privé-collecties, nieuwe modellen van importeurs, aangevuld met leuke en bijzondere youngtimers en klassiekers.”

Grote actiehal

Na een jarenlange afwezigheid van een nationale autoshow, keerde in 2018 de IAMS terug in de Amsterdamse RAI. Die was met bijna 60.000 bezoekers een groot succes te noemen. In 2019 volgde een tweede editie met meer vierkante m2 en meer bezoekers (bijna 66.000). En nu komt er in 2021, opnieuw tijdens het Paasweekend, een derde editie. De IAMS 2021 kenmerkt zich door een ruime en brede keuze aan auto’s: van de meest extreme supercars tot unieke klassiekers. Ook is er een maar liefst 11.000 m2 grote actiehal waar volop wordt geracet en gedrift en waar waarin bezoekers een rondje kunnen meerijden. Nieuw in 2021 is een hal voor kinderen met o.a. een minicircuit, kartbaan en aandacht voor gaming.

Car-Catwalk

Ook keert in 2021 de Car-Catwalk terug. Op dit podium, waar de hele dag door auto’s op- en afrijden, zullen een aantal topstukken van de show worden uitgelicht en voorzien van deskundig commentaar.