gamescom

Op Gamescom in Köln ontdek je de nieuwste games en test je de games als eerste. Het is het grootste Europese evenement in de game-industrie. Naast stands van de game-ontwikkelaars met nieuwe computerspellen en de nieuwste versies van de populaire computer games heeft Gamescom een entertainmentgebied, met adembenemende optredens, sensationele live-acts en de nieuwste hoogtepunten uit de gamewereld. De beste spelers in de industrie maken er een uniek spektakel van met live e-sports battles en signeersessies.

Uitgaansgebied

Het gaat niet alleen om een evenement in Koelnmesse, want in de stad is er een speciaal uitgaansgebied gereserveerd voor evenementen die zijn gerelateerd aan Gamescom. Bezoekers kunnen artiesten van verschillende genres verwachten op verschillende podia.

Game-industrie

Gamescom fungeert tevens als centraal platform voor de Europese computer- en videogame-industrie. Er is een speciaal gebied voor detailhandel, handel en de media om elkaar te ontmoeten. Het vormt de ideale setting voor het opzetten en cultiveren van zakelijke relaties. Het is een unieke plek waar vele insiders, retailers, uitgevers en ontwikkelaars zaken doen.

Gamescom-congres

Het Gamescom-congres is het grootste congres van Duitsland dat draait om digital games en fungeert als een interface met andere culturele en creatieve branches, evenals met de digitale economie. Koelnmesse organiseert het gamescom-congres in samenwerking met de game-industrie. Zowel de deelstaat Noordrijn-Westfalen als de stad Keulen sponsoren het congres. Het gamescom-congres is een centraal element van gamescom.