Bakkersvak voegt IJs-Vak toe aan beursconcept | Expovisie

Bakkersvak voegt IJs-Vak toe aan beursconcept

Aan de vakbeurs Bakkersvak wordt per direct de vakbeurs IJs-Vak toegevoegd, in combinatie met de IJs-Vakwedstrijden. De ijsbranche is al sinds twee jaar onderdeel van de beurs, maar in 2020 gaat dit voor het eerst onder de eigen naam: IJs-Vak. De negende editie van Bakkersvak is op zondag 1, maandag 2 en dinsdag 3 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem.

Synergie

“De ijssector is groeiende en de synergie tussen beide werelden, dus de bakkerij- en ijsbranche, wordt steeds belangrijker. Wij willen met onze beurs niet alleen bakkers, maar ook ijsspecialisten een podium bieden. Dat ijs een verrijking van de bakkerij kan zijn is publiek geheim, maar de ijsspecialist kan ook veel inspiratie opdoen in de wereld van de bakkerij zoals met patisserie en chocolade”, legt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak, uit.

Tijdens de beursdagen kunnen ijsspecialisten een speciale ijs-route bewandelen. De stands die hierbij horen worden aangeduid met het speciale IJs-Vak logo; zo is het voor bezoekers duidelijk welke partijen voor Bakkersvak én IJs-Vak staan. Verder is er een IJs-Plein met daaromheen de bekende leveranciers uit de ijswereld.

IJs-Vakwedstrijden

Een prominent onderdeel van de vakbeurs zijn de IJs-Vakwedstrijden. Op de eerste beursdag vinden twee wedstrijden plaats. Eén gaat om het lekkerste Meesterlijke ijsje. Hierbij vormen de beursbezoekers de jury. De andere wedstrijd is een live battle tussen de SVH Meesterijsbereiders die allen een student aan hun zijde hebben. Zij houden zich bezig met de Mystery Box. Van de inhoud moet een sorbet- of roomijsje gemaakt worden. Deze wedstrijden staan in het teken van zien en proeven.

De Gouden IJsspatel staat vol in het teken van het lekkerste sorbet kersenijs. Dit jaar gaat het anders dan voorheen; voorafgaand aan de beurs vindt er een voorronde plaats. De deadline is op 27 januari. Vervolgens strijden 24 genomineerden om de Gouden IJsspatel. Na een jaar afwezig te zijn geweest, is ook de Gouden IJscreatie weer terug in 2020. Deze livewedstrijd draait om de mooiste coupe/creatie. Dit jaar is er een maximum van 24 deelnemers vastgesteld.