Bakker’s pendel | Expovisie

Bakker’s pendel

Drukke tijden voor Hans Bakker. De trots van de St. Servaasstad, MECC Maastricht,  met beurzen als de TEFAF, en EFFF belangrijke internationale congressen een ruitersportevenement van internationale allure en uitverkochte zalen bij Andre Rieu, heeft na het uitzwaaien van directeur Eric Rosier nog altijd geen opvolger. En dus is het nu vanuit Amsterdam RAI  algemeen directeur Hans Bakker, die wekelijks overkomt naar het Zuiden om de honeurs waar te nemen. Nog geen opvolger voor Eric?

Hans Bakker: “Het is geen sinecure om voor iemand die 18 jaar zo actief is geweest voor het MECC een passende opvolger te vinden.”

 

U komt nu zelf wekelijks naar Maastricht?

“Ja. Lange dagen om dan de agenda door te nemen van zeker zo’n paar honderd actiepunten. Zien wat er van terecht gekomen is en dan weer nieuwe actiepunten toevoegen.”

 

Het lijkt op ingrijpen in het beleid tot nog toe.

Bakker: “Dat is wat al te zwaar gesteld. Als er een wisseling van de wacht is, volgt er meestal wel een wat gewijzigd beleid. Ik probeer wat bij te sturen op het commerciële beleid. Het MECC heeft met Maastricht als stad een fantastisch gegeven. De stad is de belangrijkste binnenlandse bestemming voor één- en meerdaagse bestemmingen. We gaan ons richten om nog meer evenementen binnen te halen. Daar wordt nu aan gewerkt.”

 

En de opvolger voor Eric Rosier?

“Daar wordt hard aan gewerkt. Wacht maar af.”