Aluvision komt met plug-in voor 3D stands | Expovisie

Aluvision komt met plug-in voor 3D stands

In samenwerking met SketchUp, het 3D tekenprogramma, creëerde Aluvision een gratis plug-in waarmee nieuwe 3D stands getekend kunnen worden.

Inspiratie

De Aluvision for SketchUp plug-in is bedoeld om de gebruiker een snelle start in het creatief denkproces te geven en het makkelijk te maken om inspiratie op te zoeken. Zo zijn er kant-en-klare stands in de concept gallery, een bibliotheek die de mogelijkheden toont van het Aluvision systeem en regelmatig aangevuld wordt met nieuwe concepten. Ook kan de gebruiker een heel eigen ontwerp creëren vanuit de zoek- en filterfunctie van de parts library: alle Aluvision frames, onderdelen en extra’s zijn daar beschikbaar.

Van ontwerp tot offerte

In de ontwerpfase kan gebruik gemaakt worden van de automatische component detector en schaal je het ontwerp op het Aluvision grid. Het systeem zoekt de juiste connector tussen twee onderdelen uit. Ook kan er op elk moment in het ontwerpproces een gepersonaliseerde prijsofferte en stuklijst gegenereerd worden. Deze kan aangepast worden aan naar de eigen huisstijl. Verder zijn er nog een aantal virtual reality mogelijkheden toe te voegen.

Nieuwe functies

Aluvision heeft recent drie nieuwe functies aan de extensie toegevoegd. Als eerste de personal library, om naast de standaard Aluvision library ook een persoonlijke bibliotheek van componenten bij te houden. Dit geldt ook voor niet Aluvision componenten zoals meubilair, trus systemen, etcetera. Als deze worden gekoppeld aan een prijs en gewicht, worden ze mee opgenomen in de automatische offerte.
Ook de snapping tool heeft een update gekregen, deze functie zorgt ervoor dat kaders en onderdelen vlot met elkaar gelinkt worden.  Met de derde nieuwe extensie kan een oud design gemakkelijk geüpdatet worden naar Aluvision onderdelen.