54events lanceert beurs Industrial Heat & Power | Expovisie

54events lanceert beurs Industrial Heat & Power

54events, organisator van onder meer Vakbeurs Energie, lanceert Industrial Heat & Power, een zakelijke beurs specifiek voor professionals betrokken bij de industriële energievoorziening en -transitie. Het evenement vindt gelijktijdig plaats met Vakbeurs Energie en de beurs Ecomobiel, op 9, 10 en 11 oktober 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Klimaatakkoord

Nederland moet in 2030 49 procent minder broeikasgassen uitstoten om aan het Klimaatakkoord te voldoen. Het aandeel dat de industrie momenteel in CO2-uitstoot voor z’n rekening neemt, bedraagt ruim 40 procent, waarvan 78 procent afkomstig is van de zware industrie. De sector, die een belangrijke aanjager is van welvaart, staat dus voor een grote opgave. In de dagelijkse industriële praktijk staat energietransitie hoog op de agenda. 54events ziet hierin reden genoeg om een zakelijk evenement te organiseren waarop professionals uit het industriële heat and power segment praktische tools krijgen aangereikt waarmee zij daadwerkelijk de energietransitie kunnen vormgeven.

Het segment ‘energie & industrie’ op vakbeurs Energie wordt  in oktober gepromoveerd tot de beurs Industrial Heat & Power, met daarin vertegenwoordigd de segmenten stoominstallaties, koel- en vriestechniek, warmtekrachtkoppelings- en elektra-installaties, aandrijftechniek en perslucht en gebouw- en procestechniek.

Samen Werken in Transitie

Net als Vakbeurs Energie dit jaar, heeft de eerste editie van Industrial Heat & Power als thema ‘Samen Werken in Transitie’. De beurs heeft een geheel zelfstandige inhoudelijke programmering, bestaande uit symposia, seminars en workshops in samenwerking met brancheverenigingen en bedrijfsleven.