402 Automotive wijkt uit naar Duitsland voor drive-in autoshow | Expovisie
Fast, Loud & Furious Car Catwalk

402 Automotive wijkt uit naar Duitsland voor drive-in autoshow

402 Automotive heeft voor haar automotive shows een nieuw format bedacht met social distancing. De organisator heeft de Fast, Loud & Furious shows omgezet in een Car Catwalk. Omdat de Nederlandse overheden geen toestemming geven voor het drive-in format is nu uitgeweken naar Kernwasser Wunderland, net over de grens bij Nijmegen. Op zaterdag 20 juni zal daar de eerste Fast, Loud & Furious Car Catwalk plaatsvinden.

Drive-in concept

Op het festivalterrein in het Duitse Kalkar verrijst een Car Catwalk die 402 Automotive al eerder introduceerde bij haar autoshows in Rotterdam Ahoy en RAI Amsterdam. De dikste moviecars, supercars en performance cars komen voorbij en het publiek kan ze zien, ruiken, horen en proeven. Het geluid is naast de geluidinstallatie ook via de telefoon, soundbar of autoradio van de bezoekers te volgen. LED-schermen maken de beleving compleet.

Ook eten en drinken kunnen gewoon worden besteld via de mobiele telefoon en worden bij de auto gebracht. Voor toiletbezoek mogen de bezoekers de auto uit. Het festivalterrein van Kernwasser Wunderland biedt plaats aan ruim 500 bezoekende auto’s.

Bijzonder jammer

Ronald van den Broek, directeur van 402 Automotive: “Het is bijzonder jammer, dat we deze shows niet in eigen land kunnen organiseren. We zijn al langere tijd bezig met indoor- en outdoorlocaties en overal kregen we een gesloten deur bij de gemeentes. Omdat alle evenementen tot 1 september verboden zijn, wil men in geen enkele veiligheidsregio een uitzondering maken. Dat zagen we al aankomen, vandaar dat we op zoek gingen naar een locatie vlak over de grens bij Nijmegen.”

“We organiseren al langer ook shows in Duitsland en het is bijzonder hoe medewerkzaam men is over de grens bij in het behandeling nemen van onze aanvraag. We hopen, dat de Nederlandse overheid snel tot inkeer komt en een onderscheid gaat maken tussen enerzijds vakbeurzen, congressen en outdoorevents tot bijvoorbeeld 5.000 man op ruime locaties en anderzijds de massafestivals die als ‘superspreading events’ gezien kunnen worden.”

DAY1 World of Cars

“Laten we hopen, dat we snel weer onze gebruikelijke autoshows kunnen organiseren. “We hebben vanaf september een tiental shows achter elkaar gepland in diverse autodoelgroepen. Van Amerikaanse auto’s en lifestyle bij American Sunday op het TT Circuit Assen tot Autosalon van het Noorden in Martini Plaza in Groningen en van de grootste autobeurs van Nederland DAY1 World of Cars in Jaarbeurs in Utrecht tot het supercarevenement Superfast op Breda International Airport. Maar eerst het vizier op het evenement bij onze Oosterburen. Jetzt geht’s los.”