2.014 bezoekers ReMaTec | Expovisie

2.014 bezoekers ReMaTec

ReMaTec2007, ’s werelds grootste vakbeurs voor de revisie- en remanufacturingbranche, is naar volle tevredenheid van de exposanten en organisatoren afgesloten. Met 64% van de bezoekers afkomstig uit het buitenland werd het internationale karakter van de vakbeurs wederom bevestigd. De sfeer op de beursvloer was dynamisch en zakelijk productief. De uitbreiding van het automotive aanbod met de segmenten industriële motoren/onderdelen, landbouw, heavy duty en marine werd als zeer positief ervaren. De volgende editie van ReMaTec wordt gehouden in 2009.ReMaTec2007, ’s werelds grootste vakbeurs voor de revisie- en remanufacturingbranche, is naar volle tevredenheid van de exposanten en organisatoren afgesloten. Met 64% van de bezoekers afkomstig uit het buitenland werd het internationale karakter van de vakbeurs wederom bevestigd. De sfeer op de beursvloer was dynamisch en zakelijk productief. De uitbreiding van het automotive aanbod met de segmenten industriële motoren/onderdelen, landbouw, heavy duty en marine werd als zeer positief ervaren. De volgende editie van ReMaTec wordt gehouden in 2009.

123 Exposanten presenteerden zich op een netto beursoppervlak van 3.300m2. De beurs trok deze editie 2.014 bezoekers. Opvallend was de groei vanuit de Scandinavische landen. Ook het aantal bezoekers vanuit Oost Europa was weer toegenomen, een trend die in 2005 al zichtbaar werd. Daarnaast was de belangstelling vanuit Azië significant, met onder andere een Chinese delegatie die twee dagen op de beurs doorbracht. In totaal kwamen de bezoekers uit maar liefst 50 landen.

De betrokkenheid van de bezoekers bij de diverse beurssegmenten was als volgt verdeeld: 84% van de bezoekers heeft aangegeven onder andere actief te zijn in het segment automotive. In de nieuwe segmenten waren de bezoekers als volgt actief: industriële motoren/onderdelen 39%, landbouw 31%, heavy duty 30% en marine 27%.

De diverse workshops en seminars die rond de beurs georganiseerd waren, werden uitstekend bezocht. Fred Vendrig, Directeur van Automatic Choice Europe B.V. was zeer tevreden over de opkomst voor het ChoiceTech Seminar. "Ons seminar had maar liefst 80 deelnemers. Deze show is een echt netwerkevenement voor je internationale contacten." Ook de seminars van APRA konden zich verheugen in aanzienlijke belangstelling.

Exposanten aan het woord

De exposanten op ReMaTec2007 waren zeer te spreken over de beurs. Een groot aantal bedrijven heeft ter plaatse een optie genomen op deelname in 2009 en daardoor is 50% van de beursvloer al gereserveerd. "ReMaTec is de perfecte beurs voor ons, een specialistisch evenement dat ons exact die mensen brengt die we willen zien. Onze bestaande klanten, nieuwe relaties en de gehele toeleveringsketen. Deze 3-daagse beurs is bovendien bijzonder kosteneffectief voor ons." Aldus Roman Fryczke, General Manager van Expom uit Polen. Ook Carsten Bücker, Directeur van de Bücker Unternehmensgruppe uit Duitsland was lovend. "Dit is hét platform om de OEMs te ontmoeten. Ze waren er allemaal!" Robert Pommée, eigenaar van Pommée Machines en Equipment uit Nederland heeft ook een zeer goede beurs gedraaid. "Er is veel interesse in onze producten getoond. Een aantal van onze tentoongestelde machines zijn ter plaatse verkocht!"

De award werd uitgereikt

De Remanufacturer of the Year Award is een initiatief van ReMaTecNews, in samenwerking met Amsterdam RAI, APRA, (the Automotive Parts Remanufacturers Association) en FIRM (Federation Internationale des Rectifieurs et Reconstructeurs de Moteurs).

MD Rebuilt oprichter Martin Detzen: Remanufacturer of the Year 2007
door William Schwarck, hoofdredacteur, ReMaTecNews en voorzitter van de jury, tijdens de openingsreceptie van ReMaTec2007 in Amsterdam RAI op zaterdagavond 16 juni.ReMaTecNews, het internationale vakblad voor de automotive remanufacturing industrie wereldwijd, heeft de Duitse remanufacturer Martin Detzen van MD Rebuilt uitgeroepen tot Remanufacturer of the Year 2007. De award, de meest prestigieuze prijs in de sector, werd toegekend aan Martin Detzen en MD Rebuilt als erkenning voor de uitstekende staat van dienst van het bedrijf binnen het segment van ‘remanufactured starters en alternators’ en andere automotive componenten evenals het doelbewust streven naar hoge kwaliteit in de branche.