1ste Boot Holland Aqua groot succes! | Expovisie

1ste Boot Holland Aqua groot succes!

De eerste editie van Boot Holland Aqua die plaatsvond van 17 t/m 21 september aan de Houkesloot promenade te Sneek is een groot succes geweest.

De eerste editie van Boot Holland Aqua die plaatsvond van 17 t/m 21 september aan de Houkesloot promenade te Sneek is een groot succes geweest.

 

Het nieuwe watersportevenement heeft 12.129 bezoekers getrokken en ligt hiermee in de verwachting waar de organisatie op had gerekend. Wat opviel is dat er heel veel gerichte bezoekers een bezoek hebben gebracht. Dat het evenement een succes is vertaalde zich dan ook mede in het feit dat diverse deelnemende bedrijven orders hebben geschreven en veel afspraken hebben staan voor de komende weken op de werf.

 

Ook het parkeren voor de bezoekers, die doorverwezen werden naar De Potten in Offingawier en vanaf daar met een pendeldienst naar de show werden gebracht, is vlekkeloos verlopen.

 

Van de aanwezige activiteiten werd veel gebruik gemaakt. Door het mooie weer waren er wachtrijen voor de aanwezige watertaxi om een tochtje door het stadscentrum van Sneek te maken. Ook van de cursus manoeuvreren op de motor met een sloep is veel gebruik gemaakt. Daarnaast mocht de organisatie veel jeugd begroeten die een surf- en zeilclinic op het activiteiten paviljoen kwamen volgen.

 

Met Boot Holland Aqua is een goede start gemaakt voor een jaarlijks terugkerend watersport- evenement en de verwachting is dan ook dat er volgend jaar op Boot Holland Aqua nog meer stands en boten aanwezig zijn. Dit mede omdat het gros van de deelnemende bedrijven nu al hebben aangegeven in 2009 weer present te zullen zijn en in veel gevallen met meer boten.