1e editie Demo Days | Expovisie
Demo Days 2018 sfeerbeeld

1e editie Demo Days

De 1e editie van het Belgische event Demo Days dat plaatsvond op 8 en 9 september heeft 3.878 bezoekers getrokken. Het terrein van SODEWA in Braine-l’Alleud was het decor waarin meer dan 80 graafmachines, 20 vrachtwagens en verschillende breek- en zeefinstallaties door het publiek konden worden getest.

Zandgroeve

Meer dan 2 weken hebben de organisatoren gewerkt om een oude zandgroeve van zo’n 50.000 vierkante meter om te toveren tot een ideale ondergrond voor grondverzetmaterieel. In deze setting konden bezoekers de machines in reële werkomstandigheden testen. Het waren dan ook vooral machinisten die naar het nieuwe 2-daagse evenement afzakten. Alle exposanten beschikten over precies dezelfde infrastructuur, uniforme signalisatie en een terrein waar ze hun machines en vrachtwagens aan de testen van klanten konden onderwerpen.

Matexpo

Demo Days is een aanvulling op Matexpo, de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in Kortrijk. Waar het event volgend jaar gaat plaatsvinden is nog niet bekend.