15.000 bezoekers op Vakbeurs Energie | Expovisie

15.000 bezoekers op Vakbeurs Energie

Zo’n 15.000 zakelijke bezoekers en meer dan 350 betrokken bedrijven en brancheorganisaties waren aanwezig op Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power. Het bezoekersaantal is zo’n 3 procent meer dan vorig jaar. De beurs vond plaats van 9 tot en met 11 oktober 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Extra hal

Vakbeurs Energie is de zakelijke beurs voor professionals die werken met warmte, elektriciteit en energiebesparing, waarbij zusterbeurs Industrial Heat & Power zich specifiek richt op de industriële grootverbruiker. Ecomobiel is er voor iedereen die zakelijk betrokken is bij duurzame mobiliteit. De beurzen vinden jaarlijks gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats.

Er was dit jaar een extra hal in gebruik genomen. Voor het inhoudelijk programma konden de bezoekers terecht in 10 theaters en een congrescentrum. Particulieren zonder persoonlijke uitnodiging van een exposant verkregen deze editie slechts toegang indien zij betrokken zijn bij VvE’s, coöperaties of andere wijkinitiatieven.

Towards zero emission

De 10e editie van Ecomobiel stond in het teken van ‘zero emission’. Naast allerlei informatie op het gebied van duurzame mobiliteit en oplossingen specifiek voor de stedelijke logistiek vonden er diverse seminars plaats over mobility as a service (MaaS), smart charging en zero emissie stadslogistiek. Er waren ook weer twee test & drive parcours uitgezet, waarop gereden werd met licht elektrische voertuigen en op het snelle parcours met onder meer diverse Tesla’s en de nieuwste waterstofauto van Hyundai (de NEXO).

De volgende Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power zal plaatsvinden van 8 tot en met 10 oktober 2019 in de Brabanthallen.