100% Design | Expovisie

100% Design

Het vakevenement 100% Design heeft na vijf jaar een hele stabiele basis in Nederland. Dit blijkt uit alles: Het bezoekersaantal, de deelnemers, de standbouw, de algemene inrichting en de inrichting van de tuin. 
Het vakevenement 100% Design heeft na 5 jaar een hele stabiele basis in Nederland. Dit blijkt uit alles: Het bezoekersaantal, de deelnemers, de standbouw, de algemene inrichting en de inrichting van de tuin. 

Het evenement trok meer bezoekers dan ooit. 7.000 bezoekers wisten de Van Nelle Ontwerpfabriek te vinden. 110 deelnemers hadden dit jaar weer enorm hun best gedaan om een mooie presentatie neer te zetten. Speciale aandacht gaat hier uit naar de standbouw van Lensvelt en Leoxx, die zelfs bij de vakjury van de ‘best of the best’ zo goed in de smaak vielen dat ze respectievelijk de eerste prijs en een eervolle vermelding in de categorie beste stand hebben gekregen. 

De standaard standbouw, het terras met de expositie van de ‘best of the best’ en de bar waren weer speciaal voor deze editie van 100% Design ontworpen en straalden kwaliteit uit. Bezoekers en deelnemers konden met een broodje of iets te drinken even neerploffen op een van de ziteilanden. De tuin zag er fantastisch uit en vormde een upgrade voor het evenement. Vooral vrijdag en zaterdag wisten veel mensen de luie stoelen hier te vinden. 

Donderdagavond heeft de vakjury ‘de best of the best prijs’ uitgereikt aan de deelnemende partijen op 100% Design. Herman Meijer – Frame deed namens de hele jury (Dirk Wijnants – Extremis, Femke Derks – Danskina en Robert van Oosterom – Van Oosterom Pilotstores) het woord vanachter de draaitafels van de DJ. Er waren dit jaar zes categorieën met zes winnaars. In het publicatierapport is te zien wie waarvoor in aanmerking is gekomen. 

Deelnemers op 100% Design zijn over het algemeen zeer tevreden met het niveau en het aantal van de bezoekers. Het wordt jaarlijks meer en meer een trefpunt voor de interieur architect/architect om nieuwe producten te zien, bestaande relaties te onderhouden en nieuwe mensen te ontmoeten. Deelnemers die zich voor het eerst op 100% Design presenteerden zijn erg enthousiast over de gezelligheid en goede aanloop en hebben aangegeven volgend jaar weer van de partij te willen zijn! Bezoekers wilden veel weten over de vernieuwende producten bij Pyrasied Xtreme Acrilic, DEN-2 en Steward Houtproducten.  

Het was dit jaar echt een feestelijk lustrumjaar. Klokke 11.00 uur bij opening van de deuren van deze vijfde editie van 100% Design bood de organisatie alle deelnemers een glas lustrumchampagne aan. Later op de dag werden aan de vijfjarige deelnemers Geen Kunst, ELLE Wonen, Modular Lighting, Illum projektverlichting, Koninklijke Mosa en Frame taarten uitgedeeld en vrijdagavond na het voetballen zat de stemming er snel goed in op het 100% Design feest dat tot na middagnacht doorging op het terras. 

De pendeldiensten naar de stad werden dit jaar voor het eerst door MINI georganiseerd. De verschillende modellen van deze auto voor de ingang waren een bezienswaardigheid, zeker toen de zon doorkwam en de cabrio’s met open dak bezoekers richting de off site locaties konden rijden.  

Het evenement is in alle opzichten weer geslaagd te noemen. Op naar de volgende editie in juni 2007!