Magazine
Contact
Home
Nederlands grootste horecabeurzen Horecava, BBB en EFFF gaan samenwerken
De Horecava in Amsterdam gaat nauw samenwerken met de horecabeurzen BBB en EFFF van het MECC Maastricht. Voortaan worden de foodbeurzen vanuit één totaalvisie, met voor iedere titel een specifieke aanpak, vormgegeven. Dat maakte MECC-directeur René Hanssen zaterdag 27 augustus op het jaarlijkse Preuvenemint in Maastricht bekend. Met ingang van 1 september 2011 gaat de organisatie van de BBB en de EFFF onder leiding van Joke van der Wijngaart officieel samenwerken met de Horecava.


Voor moederbedrijf Amsterdam RAI en dochter MECC Maastricht is de samenwerking een logische stap. "De samenwerking moet leiden tot een programmering die beter dan voorheen aansluit op de wensen en behoeften van de bezoekers", aldus Hanssen. "Zowel wat betreft informatie, inspiratie als innovatie."

“De Horecava heeft de afgelopen jaren een revitalisering doorgemaakt en eenzelfde strategie staat gepland voor de BBB en EFFF”, aldus Joke van der Wijngaart. Naast de Horecava, VENUEZ en Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI, krijgt zij nu ook de regie bij de ontwikkeling en organisatie van de foodbeurzen BBB en EFFF. Van der Wijngaart: “Inspiratie en Innovatie moeten een prominentere plek krijgen op de BBB. Het plan is om op een centrale plek op de beursvloer thema's in een centraal theater tot leven te brengen. Het voordeel voor de toeleveranciers is dat ze in één keer en vanuit één loket hun campagne voor meerdere beurzen kunnen afstemmen.”

Ook EFFF wordt totaal vernieuwd. René Hanssen: “In het begin van de zomer kondigden we al aan dat er gewerkt wordt aan een nieuwe invulling van de EFFF. MECC Maastricht, Amsterdam RAI en The Wine & Food Association zijn inmiddels in een vergevorderd stadium om de eerste editie van het vernieuwende concept in oktober 2012 te laten plaatsvinden." Jan van Lissum van The Wine & Food Association: “Voor ons betekent de samenwerking een verdere uitbreiding van onze activiteiten op het gebied van 'fine food', zodat wij naast onze focus op wijnen nu het gehele spectrum binnen de gastronomie nog beter kunnen bedienen.”



2011-08-30
Ludger Wälken zal per 1 september 2017 de nieuw opgezette centrale afdeling van het project Koelnmesse 3.0 gaan leiden. De afdeling is in het leven geroepen om structuur te bieden aan het grootste investeringsproject in de geschiedenis van het beurzenbedrijf in Keulen. 
De Duitse Interzum heeft dit jaar een recordaantal van zo’n 69.000 bezoekers gehaald. De tweejaarlijkse interieurbeurs die van 16 tot en met 19 mei plaatsvond in de Koelnmesse had dit jaar meer exposanten staan en nam ook 15 procent meer expositieruimte in beslag.
 
Jaarbeurs heeft dinsdag 16 mei BouwBeurs.nl gelanceerd, een nieuw online platform dat is gekoppeld aan het evenement BouwBeurs. Het platform richt zich met productnieuws en innovaties op de uitvoerende bouw. Bouwbeurs.nl stuurt wekelijks een e-mail nieuwsbrief naar zo'n 50 duizend abonnees.
 
Het nieuwe Strandzuid, gelegen tussen RAI Amsterdam en het Beatrixpark, is 9 mei jongstleden officieel geopend. In de nieuwe opzet positioneert de horecagelegenheid zich nadrukkelijker als eventlocatie die stand alone of aanvullend op de RAI-faciliteiten kan worden ingezet. Strandzuid is een initiatief van RAI Amsterdam en Unlimited Label (Vondelpark3, Caffe Esprit, Strandzuid).​
 
De Horecava, Lightspeed en Sligro gaan in de komende weken op zoek naar ondernemend horecatalent voor de Nationale RestaurantPITCH. De nieuwe wedstrijd biedt iedereen die droomt van een eigen restaurant de kans deze te verwezenlijken. De kandidaat met het winnende restaurantconcept krijgt een ingericht pop-up restaurant van 800 vierkante meter tijdens de komende editie van de Horecava. De beurs vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
juni | juli | »»
Beursagenda Branceagenda
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV