Magazine
Contact
Home
Airco & zo: houd de kou onder controle
Een juist beursklimaat is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de beursorganisator. Maar in sommige gevallen kan het nodig zijn op pleksgewijs te verwarmen of te koelen. Denk aan een extern tentoonstellingspaviljoen of demonstratieruimtes.


Beeld jeffmcneill

Een beurshal is het ene moment een wirwar van mensen: bezoekers die door de gangen lopen, medewerkers die op de stand aan het werk zijn, loopjongens van het cateringbedrijf. En buiten de beursuren is het gewoon een grote doos waarin wat stands staan. Het verwarmen, afkoelen en ventileren van zulke grote volumes is dan ook een hele klus. Daar dienen die grote metalen kubussen voor die je bovenop het dak van een beurscomplex ziet.

Maar hoe gaat dat dan wanneer de beurs plaats vindt in een tijdelijke infrastructuur of in een gebouw dat geen ventilatie of airco heeft? Als exposant mag je natuurlijk hopen dat de beursorganisator de nodige voorzieningen heeft getroffen zodat de beurs in aanvaardbare omstandigheden kan plaatsvinden: niet te koud, niet te warm, in een atmosfeer die niet te droog en niet te vochtig is.

Maar dan nog kan het nodig zijn om in de stand extra maatregelen te treffen. Zo is een mobiele airco in een demonstratieruimte of projectiezaaltje geen overbodige luxe: de standverlichting boven de zaal produceert warmte, de beamer produceert warmte en de mensen die in het zaaltje gaan zitten produceren warmte. Dat telt snel op. Een koelkast of vrieskast produceert binnenin koude, maar achteraan warmte. Een pc en een flatscreen ook.


2011-05-12
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV