Magazine
Contact
Home
Standcatering
Standcatering: Welk hapje en drankje bieden we aan?
Op de beurs staan gaat over mensen gastvrij onthalen. Daar hoort eigenlijk een natje en een droogje bij. Niemand verwacht van u dat u op een stand van twaalf vierkante meter royale buffetten en een bar installeert, maar zodra een stand enige omvang krijgt, kunt u er toch beter een koelkast of een kleine catering corner in onderbrengen.Wat u moet bunkeren en in welke hoeveelheden is van diverse factoren afhankelijk: biedt u enkel aan bestaande klanten iets aan of heft u met iedereen het glas? Wordt de catering gebruikt als een soort wachtverzachter voor de bezoekers of is de cateringzone een parkeerplaats na afloop van het gesprek? Zijn de bezoekers heren en dames van stand of zijn ze dik tevreden met glas pils en een bitterbal? Worden er bezoekers verwacht die enkel koosjer eten? Of halal? Vegetarisch? Macrobiotisch?

Houd er rekening mee dat catering – hoe bescheiden ook – gemanaged moet worden: wie ruimt af, wie wast wanneer de glazen, wie zet koffie, wie houdt de tafelschuimers op afstand… En uiteraard heeft catering ook invloed op het ruimtegebruik binnen de stand. Voor een stand met catering heeft u circa dertig procent meer oppervlakte nodig dan voor een stand zonder catering.
Wel doen: water, thee, vruchtensappen en fruit, kleine hapjes, pasta, belegde broodjes, rauwe en gestoomde groenten, yoghurt en verse kaas, alternatieve oplossingen voor specifieke diëten.

Welk hapje en drankje bieden we aan?

Wel doen: water, thee, vruchtensappen en fruit, kleine hapjes, pasta, belegde broodjes, rauwe en gestoomde groenten, yoghurt en verse kaas, alternatieve oplossingen voor specifieke diëten.

Beperken: alcoholische dranken (bieren, wijn, cocktails), soft drinks, bereidingen op basis van ei, gerechten met een hoog vetgehalte, borrelnootjes en chips, zoetwaren en snoepgoed.

Niet doen: gedistilleerde dranken en likeuren, sterk gekruide gerechten (curry, knoflook), inlandse exotica (balkenbrij, friet-ei, kibbeling, zoute drop), “fancy food” en ornamenten (komijn, maanzaad, karwij…)


2011-05-11
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV