Magazine
Contact
Home
Euroshop nieuws
Nog voor internationale retailvakbeurs Euroshop haar deuren weer voor drie jaar haar deuren dicht doet brengen we het een overzicht van het vele expo nieuws op de beursvloer. Zo lieten de systeemleveranciers zich niet onbetuigd en presenteerden ze allen nieuwe producten en diensten.


Octanorm exhibition app

Octanorm pakte volgens traditie groots uit op haar ‘thuisbeurs’. De systeemleverancier had ook veel nieuws te melden, met 21 productintroducties. Nieuwe profielen, nieuwe bekleding, nieuwe verlichting en nieuwe presentatiesystemen. Om er twee uit te lichten: magnetische - dus gereedschapvrije - wandbekleding en Octasprint voor snel op te bouwen kleine stands. Om standbouwbedrijven te helpen bij de presentatie van het inmiddels zeer brede gamma heeft Octanorm een presentatie-app ontwikkeld voor de Ipad.

Lumivision

Wie niet al te afgeleid werd door de zeer strak en luchtig geklede mooie dames kon in de stand van Aluvision het nieuwe Lumivision ontdekken. Het gaat om een verzameling flexibel aan elkaar gemonteerde led’s die zorgen voor een gelijkmatige verlichting achter wanden, plafonds, doeken, logo’s, et cetera. Voordeel van de led-verlichting is verder het lage energieverbruik, de instelbaarheid van het kleur licht en de duurzaamheid. De stand van de systeemleverancier zag er overigens eveneens zeer strak uit, echter wel beter bekleed dan de hostessen.
Voor wie het gemist heeft hier een filmpje van het systeem.

Home of Truss

De Prolyte Group presenteerde zich op Euroshop als Home of Truss. Door de recente fusie met Litestructures heeft het bedrijf nu drie vestigingen in Europa - Wakefield (Engeland), Emsdetten (Duitsland) en Leek (Nederland) - en een nieuwe reeks van producten en diensten.
Naast de bekende truss series, zoals de E20 en de X30, heeft Prolyte nu ook een complete
range trussen speciaal voor standbouw en winkelinrichting, zoals de MiniLite, ShopLite en de AstraLite. Deze trussen zijn ook met ingebouwde spanningsrail te verkrijgen.

Systeemsnelbouwwanden te huur

Hestex kwam met een primeur naar de beurs. De systeemleverancier verhuurt voortaan snel op te bouwen systeemwanden, die eenvoudig en compact transporteerbaar worden afgeleverd. Hierdoor kunnen stands super snel worden opgebouwd, zonder dat de standbouwer met kosten voor aanschaf en opslag te maken heeft.

Design guide standmeubilair

JMT presenteerde haar inmiddels veertiende Design Guide met verhuur meubilair in een grote variatie aan stijlen en kleuren. Het lijvige boekwerk is er in drie talen. Daarnaast is er ook een aparte Style Guide voor tentoonstellingsvloerbedekking.


ECO stands

Standsite.com heeft categorie 3 toegevoegd aan haar pakket budgetvriendelijke design stands. Na ‘The Original’ en ‘Identity stands’, volgt nu ‘ECO stands’. Centraal hierbij staat het gebruik van duurzame materialen als bamboe voor de vloeren en wanden en biologisch geteeld katoen voor de printdoeken en meubelbekleding. De panelen met communicatieprints worden over de hele oppervlakte van de achterzijde belicht door led-verlichting, wat een frisse, moderne uitstraling geeft.

Complete beursdeelname

Salespromotor trok de aandacht met holografische projectie. Het bedrijf dat met het Amerikaanse Skyline-systeem gevarieerde stands ontwikkelt, wilde daarmee laten zien dat ze niet stopt bij het neerzetten van de stand. “Wij leveren de stand werkelijk compleet af”, vertelt directeur Dick Oudman. “Tot de koffie in de koffie-automaat toe. We dragen de stand ook altijd persoonlijk over aan de exposanten, zodat we uitleg kunnen geven en nog eventuele aanpassingen kunnen doen.”
Een driedimensioneel geprojecteerde dame beeldde deze bedrijfsfilosofie uit aan de vele beursbezoekers die geïnteresseerd halt hielden.

Veel spanning bij Modul

Modul liet zien hoe met haar systeem alles strak is aan te spannen. Ondermeer door het spansysteem voor de bovenliggers dat een vrije overkapping tot twaalf meter mogelijk maakt. Ook de doekbeklede achterwand van de bovenverdieping stond straksgespannen, als was het een houten wand.

Slankere vloerreclame

Floorwindo heeft haar vloerreclameprofielen verbetert. Op Euroshop introduceerde ze de nieuwe Floorwindo5. Doordat de rand van de toplaag nu voorbij de onderlaag valt en het geheel iets stijver is, is het verwisselen van posters eenvoudiger. Verder is de onderkant voorzien van het FloorFix Grid, waardoor de vloerreclame beter gefixeerd blijft liggen. De Floorwindo5 is ook met een glanzende toplaag verkrijgbaar en de buitenrand is ook in andere kleuren dan zwart leverbaar.

Het Swopp principe

Een eenvoudig te monteren aluminium raamwerk waarin je zelf in een handomdraai een (nieuwe) visual aan kunt brengen. Dat is het Swopp principe. De visuals worden geprint op textiel dat aan de randen wordt voorzien van een kunststof pees. Deze pees druk je eenvoudig in het aluminium raamwerk. De frames zijn er in vier dieptematen: van posterframe tot wanddikke profielen. Met een knallende van achter belichtte visual als standwand toonde Swopp de kracht van haar medium.

Aan het oog onttrokken

Syma bracht dé trend in systeemland in praktijk door haar uit eigen profielen opgebouwde etagestand, met 15 meter vrije overspanning, zo te bekleden dat op het eerste oog niet zichtbaar was dat het een systeemstand betrof.
De systeemleverancier heeft kunststof strips ontwikkeld die een flexibele brug vormen tussen Syma’s steunprofielen en alle soorten wandbekleding. Op die manier was de hele standconstructie met onder meer 6 millimeter boardpanelen, canvasdoek, van achter belichte kunststof panelen en ook met spiegels afgedekt.
Voor snelle montage, de tweede trend in systeembouw, heeft Syma haar Wall-systeem met geïntegreerde snelkoppelingen. De met klitteband beklede binnenzijde maakt snelle montage van profielstrips en wandbekleding mogelijk, die met een zuignap ook weer snel te verwijderen/verwisselen zijn.

Intelligente 'low raised' vloer

WeLL Design en LaSenzo presenteerden op Euroshop hun nieuwe ‘low raised’ vloer voor tentoonstellingsbouw. De panelen van de IQ-floor zijn snel te leggen, licht in gewicht en zorgen voor een stabiele en zachte ondergrond. Het resultaat is een verhoogde standvloer van 40 millimeter.2011-03-02
Viscom, de International Trade Fair for Visual Communication, zal vanaf heden jaarlijks plaatsvinden in Düsseldorf. Het evenement werd voorheen het ene jaar in Düsseldorf en het andere in Frankfurt gehouden. Ook zal de beurs voortaan niet meer in het najaar gehouden worden maar in januari, als aftrap van het nieuwe zakenjaar. Ook zal Viscom vanaf 2019 gelijktijdig gehouden worden met de PSI, die van 8 tot en met 10 januari plaatsvindt in Düsseldorf. 
 
De vakbeurs Auto Prof gaat per direct verder als Auto Prof AMT Live. De nieuwe titel werd op 17 oktober jongstleden gepresenteerd tijdens het officiële tekenmoment op Auto Prof in Hardenberg. Auto Prof en AMT maakten eerder al bekend dat ze de krachten gaan bundelen en beide evenementen zijn nu samengevoegd voor minimaal drie jaar met intentie tot langer. De eerste editie van Auto Prof AMT Live is op 30 en 31 januari en 1 februari 2018 in Evenementenhal Gorinchem.
 
De twintigste editie van Bouw Compleet in combinatie met Schilder, Glas & Afbouw (S.G.A.) Vakdagen zijn bezocht door 12.674 professionals. Het exposantenaantal was ten opzichte van voorgaande jaren toegenomen naar 310. De beurzen vonden plaats op 10, 11 en 12 oktober in Evenementenhal Hardenberg.
 
Vakbeurs Energie bracht dit jaar 11.496 bezoekers naar De Brabanthallen in Den Bosch. Dat waren er iets meer dan in 2016 toen er 11.024 mensen op af kwamen. Het aanpalende Ecomobiel was goed voor ruim 5.000 geïnteresseerden, ongeveer evenveel als vorig jaar. 
 
Voor de 2017 editie van SILMO Paris, van 6 tot en met 9 oktober, zijn 37.337 bezoekers toegestroomd. Dat is een stijging van 10,5 procent vergeleken met de editie uit 2016. Er waren 957 exposanten aanwezig, waaronder 154 nieuwe deelnemende bedrijven. 
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV