Magazine
Contact
Home
Euroshop nieuws
Nog voor internationale retailvakbeurs Euroshop haar deuren weer voor drie jaar haar deuren dicht doet brengen we het een overzicht van het vele expo nieuws op de beursvloer. Zo lieten de systeemleveranciers zich niet onbetuigd en presenteerden ze allen nieuwe producten en diensten.


Octanorm exhibition app

Octanorm pakte volgens traditie groots uit op haar ‘thuisbeurs’. De systeemleverancier had ook veel nieuws te melden, met 21 productintroducties. Nieuwe profielen, nieuwe bekleding, nieuwe verlichting en nieuwe presentatiesystemen. Om er twee uit te lichten: magnetische - dus gereedschapvrije - wandbekleding en Octasprint voor snel op te bouwen kleine stands. Om standbouwbedrijven te helpen bij de presentatie van het inmiddels zeer brede gamma heeft Octanorm een presentatie-app ontwikkeld voor de Ipad.

Lumivision

Wie niet al te afgeleid werd door de zeer strak en luchtig geklede mooie dames kon in de stand van Aluvision het nieuwe Lumivision ontdekken. Het gaat om een verzameling flexibel aan elkaar gemonteerde led’s die zorgen voor een gelijkmatige verlichting achter wanden, plafonds, doeken, logo’s, et cetera. Voordeel van de led-verlichting is verder het lage energieverbruik, de instelbaarheid van het kleur licht en de duurzaamheid. De stand van de systeemleverancier zag er overigens eveneens zeer strak uit, echter wel beter bekleed dan de hostessen.
Voor wie het gemist heeft hier een filmpje van het systeem.

Home of Truss

De Prolyte Group presenteerde zich op Euroshop als Home of Truss. Door de recente fusie met Litestructures heeft het bedrijf nu drie vestigingen in Europa - Wakefield (Engeland), Emsdetten (Duitsland) en Leek (Nederland) - en een nieuwe reeks van producten en diensten.
Naast de bekende truss series, zoals de E20 en de X30, heeft Prolyte nu ook een complete
range trussen speciaal voor standbouw en winkelinrichting, zoals de MiniLite, ShopLite en de AstraLite. Deze trussen zijn ook met ingebouwde spanningsrail te verkrijgen.

Systeemsnelbouwwanden te huur

Hestex kwam met een primeur naar de beurs. De systeemleverancier verhuurt voortaan snel op te bouwen systeemwanden, die eenvoudig en compact transporteerbaar worden afgeleverd. Hierdoor kunnen stands super snel worden opgebouwd, zonder dat de standbouwer met kosten voor aanschaf en opslag te maken heeft.

Design guide standmeubilair

JMT presenteerde haar inmiddels veertiende Design Guide met verhuur meubilair in een grote variatie aan stijlen en kleuren. Het lijvige boekwerk is er in drie talen. Daarnaast is er ook een aparte Style Guide voor tentoonstellingsvloerbedekking.


ECO stands

Standsite.com heeft categorie 3 toegevoegd aan haar pakket budgetvriendelijke design stands. Na ‘The Original’ en ‘Identity stands’, volgt nu ‘ECO stands’. Centraal hierbij staat het gebruik van duurzame materialen als bamboe voor de vloeren en wanden en biologisch geteeld katoen voor de printdoeken en meubelbekleding. De panelen met communicatieprints worden over de hele oppervlakte van de achterzijde belicht door led-verlichting, wat een frisse, moderne uitstraling geeft.

Complete beursdeelname

Salespromotor trok de aandacht met holografische projectie. Het bedrijf dat met het Amerikaanse Skyline-systeem gevarieerde stands ontwikkelt, wilde daarmee laten zien dat ze niet stopt bij het neerzetten van de stand. “Wij leveren de stand werkelijk compleet af”, vertelt directeur Dick Oudman. “Tot de koffie in de koffie-automaat toe. We dragen de stand ook altijd persoonlijk over aan de exposanten, zodat we uitleg kunnen geven en nog eventuele aanpassingen kunnen doen.”
Een driedimensioneel geprojecteerde dame beeldde deze bedrijfsfilosofie uit aan de vele beursbezoekers die geïnteresseerd halt hielden.

Veel spanning bij Modul

Modul liet zien hoe met haar systeem alles strak is aan te spannen. Ondermeer door het spansysteem voor de bovenliggers dat een vrije overkapping tot twaalf meter mogelijk maakt. Ook de doekbeklede achterwand van de bovenverdieping stond straksgespannen, als was het een houten wand.

Slankere vloerreclame

Floorwindo heeft haar vloerreclameprofielen verbetert. Op Euroshop introduceerde ze de nieuwe Floorwindo5. Doordat de rand van de toplaag nu voorbij de onderlaag valt en het geheel iets stijver is, is het verwisselen van posters eenvoudiger. Verder is de onderkant voorzien van het FloorFix Grid, waardoor de vloerreclame beter gefixeerd blijft liggen. De Floorwindo5 is ook met een glanzende toplaag verkrijgbaar en de buitenrand is ook in andere kleuren dan zwart leverbaar.

Het Swopp principe

Een eenvoudig te monteren aluminium raamwerk waarin je zelf in een handomdraai een (nieuwe) visual aan kunt brengen. Dat is het Swopp principe. De visuals worden geprint op textiel dat aan de randen wordt voorzien van een kunststof pees. Deze pees druk je eenvoudig in het aluminium raamwerk. De frames zijn er in vier dieptematen: van posterframe tot wanddikke profielen. Met een knallende van achter belichtte visual als standwand toonde Swopp de kracht van haar medium.

Aan het oog onttrokken

Syma bracht dé trend in systeemland in praktijk door haar uit eigen profielen opgebouwde etagestand, met 15 meter vrije overspanning, zo te bekleden dat op het eerste oog niet zichtbaar was dat het een systeemstand betrof.
De systeemleverancier heeft kunststof strips ontwikkeld die een flexibele brug vormen tussen Syma’s steunprofielen en alle soorten wandbekleding. Op die manier was de hele standconstructie met onder meer 6 millimeter boardpanelen, canvasdoek, van achter belichte kunststof panelen en ook met spiegels afgedekt.
Voor snelle montage, de tweede trend in systeembouw, heeft Syma haar Wall-systeem met geïntegreerde snelkoppelingen. De met klitteband beklede binnenzijde maakt snelle montage van profielstrips en wandbekleding mogelijk, die met een zuignap ook weer snel te verwijderen/verwisselen zijn.

Intelligente 'low raised' vloer

WeLL Design en LaSenzo presenteerden op Euroshop hun nieuwe ‘low raised’ vloer voor tentoonstellingsbouw. De panelen van de IQ-floor zijn snel te leggen, licht in gewicht en zorgen voor een stabiele en zachte ondergrond. Het resultaat is een verhoogde standvloer van 40 millimeter.2011-03-02
Duitse beurzen die zich op een regionaal publiek richten hebben het goed gedaan in 2016. Ze blijven een wezenlijke bouwsteen in de communicatie met regionale doelgroepen, zo blijkt uit berekeningen van de AUMA, Institut der Deutschen Messewirtschaft.
 
Bezoekers van internationale en nationale vakbeurzen in Duitsland verblijven gemiddeld 1,6 dag op de beursvloer. Dit blijkt uit een analyse van enquêtes onder vakbezoekers op 107 beurzen in 2016.
 
De tweede editie van Out of the Box 2017 groeit met meer dan 30 procent. Ruim eenvijfde van de deelnemende leveranciers is internationaal. Tijdens het grootste event voor de juwelier, fashionstore en conceptstore in de Benelux presenteren meer dan 250 merken zich op 10 en 11 september in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.
 
GroenTechniek Holland krijgt een pop-up stadspark. Op Nederlands grootste vakbeurs voor groenprofessionals tonen Husqvarna Nederland, Tonsel Boomkwekerijen, Van Berkel Groep en Van Vliet Kastanjehout hoe een compleet stadspark van zo’n 3.000 vierkante meter snel en eenvoudig te realiseren is.
 
De bovencorridor van Rotterdam Ahoy tussen de Hallen 2 t/m 5 wordt de komende tijd volledig verwijderd. Gedurende negen weken gaat de bouwcombinatie Hart van Zuid (Heijmans en Ballast Nedam) aan de slag met de sloop van de gehele constructie. Het einde van de werkzaamheden heeft een harde deadline, de hallen zijn 13 september nodig voor de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. 
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV