Magazine
Contact
Home
Jaarbeurs opent The Foodgate
De Jaarbeurs is een foodcourt rijker. The Foodgate, ook wel de 'poort naar de wereldkeuken', biedt vierhonderd zitplaatsen en kan vierduizend mensen per dag bedienen. The Foodgate werd op dinsdag 11 januari 2011, op de eerste dag van de Vakantiebeurs, in gebruik genomen. 



In The Foodgate kunnen beursbezoekers kiezen uit gerechten van vier wereldkeukens:  Italiaans, Amerikaans, Oosters en Frans. In The Foodgate zijn vier foodcorners, elk met een eigen uitstraling, inrichting en naam. Zo kunnen bezoekers terecht in Oriental, Con Gusto, Le Parisien en The American. Daarnaast kunnen bezoekers bij de Salads Corner gezonde salades halen en fruit en verse sappen bij Fruit & Juices.

Kees Aalbers, operationeel directeur Jaarbeurs Catering: “Met The Foodgate willen we de beursbezoekers binnen de Jaarbeurs een diversiteit aan eten en drinken bieden. Daarin zijn we dus verder gegaan dan alleen het assortiment. De inrichting en decoraties, de kleuren en materialen tot aan de kleding van het personeel en disposables aan toe, afgestemd op de verschillende ‘werelden’. Alles past bij de specifieke keuken waar de gast iets te eten of te drinken haalt. Bij Oriental wordt gekookt met kruiden en specerijen van het Verre Oosten. Wokken, saté en een theebar voeren hier de boventoon. Con Gusto is de Italiaanse keuken. Bezoekers kunnen hier terecht voor pasta, panini, pizza en natuurlijk cappuccino en espresso. Bij Le Parisien waant de bezoeker zich in Frankrijk. Ambachtelijk brood, vers gebak, Franse kaasjes en wijn zijn hier te vinden. Bij The American worden typisch Amerikaans gerechten bereid, zoals hamburgers, steaks en chicken wings."

Bij de inrichting van The Foodgate is rekening gehouden met de vaak grote stromen bezoekers tijdens de beurzen. Het restaurant is ruimtelijk opgezet. Bij de entree bevindt zich in elke hoek een wereld, die een eigen keuken, assortiment en aankleding kent. Bij de corners kan de bezoeker pakken waar hij zin in heeft, waarna hij of zij na betaling door loopt naar de ruime hal met de zitplaatsen. Het natuurlijke licht dat door de grote ramen valt en de inrichting met hoge bomen en tafels en stoelen van natuurlijke materialen dienen ervoor om de bezoekers rustig buiten de hectiek van de beursvloer te laten eten en te drinken.

The Foodgate is gelegen bij Entree West van de Jaarbeurs en meet ruim 900 m2. Architectenbureau Liong Lie Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en de Decor & Sfeer-afdeling van evenementen- en organisatiebureau Arjan van Dijk is verantwoordelijk voor de bouw en inrichting. Onder leiding van Paul Spaan, business development manager, en Kees Aalbers is binnen zes weken met een groot team The Foodgate verbouwd en ingericht. De ontwikkeling van de huisstijl is in samenwerking met marketing–concept en realisatiebureau Hollandsch Glorie tot stand gekomen.

www.jaarbeurscateringservices.nl


2011-01-13
De Duitse Interzum heeft dit jaar een recordaantal van zo’n 69.000 bezoekers gehaald. De tweejaarlijkse interieurbeurs die van 16 tot en met 19 mei plaatsvond in de Koelnmesse had dit jaar meer exposanten staan en nam ook 15 procent meer expositieruimte in beslag.
 
Jaarbeurs heeft dinsdag 16 mei BouwBeurs.nl gelanceerd, een nieuw online platform dat is gekoppeld aan het evenement BouwBeurs. Het platform richt zich met productnieuws en innovaties op de uitvoerende bouw. Bouwbeurs.nl stuurt wekelijks een e-mail nieuwsbrief naar zo'n 50 duizend abonnees.
 
Het nieuwe Strandzuid, gelegen tussen RAI Amsterdam en het Beatrixpark, is 9 mei jongstleden officieel geopend. In de nieuwe opzet positioneert de horecagelegenheid zich nadrukkelijker als eventlocatie die stand alone of aanvullend op de RAI-faciliteiten kan worden ingezet. Strandzuid is een initiatief van RAI Amsterdam en Unlimited Label (Vondelpark3, Caffe Esprit, Strandzuid).​
 
De Horecava, Lightspeed en Sligro gaan in de komende weken op zoek naar ondernemend horecatalent voor de Nationale RestaurantPITCH. De nieuwe wedstrijd biedt iedereen die droomt van een eigen restaurant de kans deze te verwezenlijken. De kandidaat met het winnende restaurantconcept krijgt een ingericht pop-up restaurant van 800 vierkante meter tijdens de komende editie van de Horecava. De beurs vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.
 
112 Vakdagen, de vakbeurs over hulpverlening en veiligheid die zou plaatsvinden van 16 tot en met 18 mei 2017 in Evenementenhal Gorinchem, is afgelast. De organisatie die in handen is van Evenementenhal kan onvoldoende draagvlak bieden voor ieder segment om de volledige branche te bedienen. Op dit moment is nog niet duidelijk of en wanneer er een vervolg aan dit beursconcept wordt gegeven. 
 
juni | juli | »»
Beursagenda Beursagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
juni | juli | »»
Beursagenda Branceagenda
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV