Magazine
Contact
Home
Jaarbeurs opent The Foodgate
De Jaarbeurs is een foodcourt rijker. The Foodgate, ook wel de 'poort naar de wereldkeuken', biedt vierhonderd zitplaatsen en kan vierduizend mensen per dag bedienen. The Foodgate werd op dinsdag 11 januari 2011, op de eerste dag van de Vakantiebeurs, in gebruik genomen. 



In The Foodgate kunnen beursbezoekers kiezen uit gerechten van vier wereldkeukens:  Italiaans, Amerikaans, Oosters en Frans. In The Foodgate zijn vier foodcorners, elk met een eigen uitstraling, inrichting en naam. Zo kunnen bezoekers terecht in Oriental, Con Gusto, Le Parisien en The American. Daarnaast kunnen bezoekers bij de Salads Corner gezonde salades halen en fruit en verse sappen bij Fruit & Juices.

Kees Aalbers, operationeel directeur Jaarbeurs Catering: “Met The Foodgate willen we de beursbezoekers binnen de Jaarbeurs een diversiteit aan eten en drinken bieden. Daarin zijn we dus verder gegaan dan alleen het assortiment. De inrichting en decoraties, de kleuren en materialen tot aan de kleding van het personeel en disposables aan toe, afgestemd op de verschillende ‘werelden’. Alles past bij de specifieke keuken waar de gast iets te eten of te drinken haalt. Bij Oriental wordt gekookt met kruiden en specerijen van het Verre Oosten. Wokken, saté en een theebar voeren hier de boventoon. Con Gusto is de Italiaanse keuken. Bezoekers kunnen hier terecht voor pasta, panini, pizza en natuurlijk cappuccino en espresso. Bij Le Parisien waant de bezoeker zich in Frankrijk. Ambachtelijk brood, vers gebak, Franse kaasjes en wijn zijn hier te vinden. Bij The American worden typisch Amerikaans gerechten bereid, zoals hamburgers, steaks en chicken wings."

Bij de inrichting van The Foodgate is rekening gehouden met de vaak grote stromen bezoekers tijdens de beurzen. Het restaurant is ruimtelijk opgezet. Bij de entree bevindt zich in elke hoek een wereld, die een eigen keuken, assortiment en aankleding kent. Bij de corners kan de bezoeker pakken waar hij zin in heeft, waarna hij of zij na betaling door loopt naar de ruime hal met de zitplaatsen. Het natuurlijke licht dat door de grote ramen valt en de inrichting met hoge bomen en tafels en stoelen van natuurlijke materialen dienen ervoor om de bezoekers rustig buiten de hectiek van de beursvloer te laten eten en te drinken.

The Foodgate is gelegen bij Entree West van de Jaarbeurs en meet ruim 900 m2. Architectenbureau Liong Lie Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp en de Decor & Sfeer-afdeling van evenementen- en organisatiebureau Arjan van Dijk is verantwoordelijk voor de bouw en inrichting. Onder leiding van Paul Spaan, business development manager, en Kees Aalbers is binnen zes weken met een groot team The Foodgate verbouwd en ingericht. De ontwikkeling van de huisstijl is in samenwerking met marketing–concept en realisatiebureau Hollandsch Glorie tot stand gekomen.

www.jaarbeurscateringservices.nl


2011-01-13
Duitse beurzen die zich op een regionaal publiek richten hebben het goed gedaan in 2016. Ze blijven een wezenlijke bouwsteen in de communicatie met regionale doelgroepen, zo blijkt uit berekeningen van de AUMA, Institut der Deutschen Messewirtschaft.
 
Bezoekers van internationale en nationale vakbeurzen in Duitsland verblijven gemiddeld 1,6 dag op de beursvloer. Dit blijkt uit een analyse van enquêtes onder vakbezoekers op 107 beurzen in 2016.
 
De tweede editie van Out of the Box 2017 groeit met meer dan 30 procent. Ruim eenvijfde van de deelnemende leveranciers is internationaal. Tijdens het grootste event voor de juwelier, fashionstore en conceptstore in de Benelux presenteren meer dan 250 merken zich op 10 en 11 september in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.
 
GroenTechniek Holland krijgt een pop-up stadspark. Op Nederlands grootste vakbeurs voor groenprofessionals tonen Husqvarna Nederland, Tonsel Boomkwekerijen, Van Berkel Groep en Van Vliet Kastanjehout hoe een compleet stadspark van zo’n 3.000 vierkante meter snel en eenvoudig te realiseren is.
 
De bovencorridor van Rotterdam Ahoy tussen de Hallen 2 t/m 5 wordt de komende tijd volledig verwijderd. Gedurende negen weken gaat de bouwcombinatie Hart van Zuid (Heijmans en Ballast Nedam) aan de slag met de sloop van de gehele constructie. Het einde van de werkzaamheden heeft een harde deadline, de hallen zijn 13 september nodig voor de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. 
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV