Magazine
Contact
Home
Intertraffic Amsterdam vierde 20e editie in stijl
Intertraffic Amsterdam, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor infrastructuur, ITS verkeersmanagement, veiligheid en parkeren heeft de 20e editie in stijl gevierd.

De beurs was dit jaar groter dan ooit. Het nieuwe segment coöperatieve systemen is geïntroduceerd en enthousiast ontvangen. Zo’n 806 exposanten uit 45 landen presenteerden hun nieuwste producten en diensten aan een wereldwijd publiek van verkeersspecialisten. Het Canadese Skymeter Corporation, de winnaar in de categorie ITS/Verkeersmanagement, werd ook uitgeroepen tot algemeen winnaar van de Innovation Award 2010. De bekroonde inzending is de Skymeter, een systeem gebaseerd op GPS voor beprijzing van het gebruik van de verkeersruimte. Intertraffic Amsterdam wordt georganiseerd door Amsterdam RAI en vond plaats van 23 tot en met 26 maart.

Bezoekers uit 114 landen
De beurs is in totaal 24.985 maal bezocht. De bezoekers kwamen uit niet minder dan 114 landen. “Het feit dat Intertraffic een internationaal evenement is, uit zich niet alleen in het aantal vertegenwoordigde landen maar ook in het internationale aandeel van zowel bezoekers als exposanten,” zegt product manager Mariska Dreschler van Amsterdam RAI. “Het aandeel bezoekers van buiten Nederland is gestegen naar 63,5%. Van de exposanten komt zelfs 84% uit het buitenland.”

Zakelijk perspectief
Exposanten waren vol lof over de zakelijke mogelijkheden op Intertraffic. “Intertraffic is met de jaren gegroeid en is nu groter dan ooit,” zegt Roland Michali, Marketing Communication Manager van Siemens AG (Duitsland). “Voor Siemens als exposant van het eerste uur is het een niet te missen evenement, gegroeid van een productenshow naar totaaloplossingen en opkomende nieuwe technologieën.” John Hargroves, Business Director Transport van SEA (Groot Brittannië) voegt toe “Wij exposeren voor de eerste maal en zijn ons nu bewust van de wereldwijde aantrekkingskracht van Intertraffic. Geweldige locatie, geweldige beurs en bovenal geweldige nieuwe klantcontacten.” Volgens Terry Bills, Transportation Industry Manager van ESRI (USA) is Intertraffic Amsterdam “verreweg de grootste en beste internationale verkeerstechnologiebeurs. Alle wegsegmenten worden hier samengebracht, en de aantrekkingskracht op beslissers wereldwijd is daarmee groot.” Sadullah Uzun, Trade Manager bij ISBAK (Turkije) voegt daar aan toe “Deze show is het premium event van de ITS industrie. We hebben veel nieuwe contacten gelegd en bestaande kunnen onderhouden.” “Intertraffic is zeker een niet te missen evenement,” zegt Pascal Hivert, Sales Manager bij Potters Europe (France). “Gedurende vier dagen hebben we de gelegenheid alle belangrijke spelers in onze bedrijfstak te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen om onze producten en innovaties onder de aandacht te brengen. Een perfecte aanpak voor onze wereldwijde groei.”

Inspirerende samenwerking
De Cooperative Mobility Showcase, ’s werelds eerste geïntegreerde evenement voor innovatieve voertuig-naar-voertuig en voertuig-naar-wegkant technologieën werd gelijktijdig met Intertraffic gehouden. De Showcase draaide om de eindresultaten van de drie belangrijke Europese onderzoeksprojecten COOPERS, CVIS en SAFESPOT, mede gefinancierd door het 6th framework programme of research van de Europese Unie. “Deze eerste editie van de Showcase heeft onze verwachtingen overtroffen,” zegt Erik Dijkshoorn, Domeinmanager Intertraffic van Amsterdam RAI (co-organisator van de Showcase). “De belangstelling van experts uit de industrie, de media en het publiek is zeer inspirerend. We zijn blij dat we dit platform voor de bedrijfstak hebben kunnen realiseren, samen met de overheidsinstanties, bedrijven, onderzoeksinstellingen en universiteiten waar we het genoegen gehad hebben mee samen te mogen werken. We zetten deze samenwerking in de toekomst zeker voort.”

Overtroffen verwachtingen
Erik Dijkshoorn kijkt terug op een succesvol evenement. “We zijn verheugd dat Intertraffic Amsterdam 2010 de verwachtingen meer dan waar heeft gemaakt. De combinatie met de Showcase is een schot in de roos gebleken en vier dagen op een rij heerste er een drukke en energieke sfeer in de RAI. Het seminarprogramma is uitstekend bezocht en de nieuwe halindeling is goed ontvangen. Bovendien hebben we ons vakblad Intertraffic World gelanceerd en wordt het inmiddels onder 30.000 professionals wereldwijd verspreid. Al met al was Intertraffic weer een prachtige beurs en wij kijken al uit naar de volgende editie!”

Intertraffic Innovation Award
De Intertraffic Innovation Award zet het meest innovatieve product dat op de beurs gepresenteerd wordt in de schijnwerpers. Skymeter Corporation, de winnaar in de categorie ITS/Verkeersmanagement, werd ook uitgeroepen tot algemeen winnaar van de Innovation Award 2010. De bekroonde inzending is de Skymeter, een systeem gebaseerd op GPS voor beprijzing van het gebruik van de verkeersruimte. Dat varieert van roadpricing en kilometerafhankelijke verzekering tot parkeren. De winnaar in de categorie Coöperatieve Systemen was het Duitse Gevas Software voor zijn aandeel in het Travolution project. Lidror uit Israël kreeg de Award voor het meest innovatieve product in de groep Parkeren. Bij Veiligheid werd het Spaanse Badennova tot winnaar uitgeroepen. Gatsometer uit Nederland werd aangekondigd als de groenste der groenen in de categorie Duurzaamheid. Het Engelse Crown International tenslotte liet zien dat hun eenvoudige, maar ingenieuze VMC-paal de concurrentie mijlen ver vooruit is.

JD Hassan, VP Business Development van Skymeter is verheugd. “Voor Skymeter is het een eer deze awards te winnen, niet alleen voor ons segment maar ook de algemene award. We hebben hard gewerkt om deze technologie op de markt te brengen en om dan te zien dat je precies dat brengt waar de markt naar op zoek is en ons potentieel hoog ingeschat wordt, is een prachtige eer.” De voorzitter van de jury, Fred Wegman, directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV, gaf als zijn commentaar bij de categorie ITS/Verkeersmanagement dat de op GNSS gebaseerde meter voor het gebruik van de verkeersruimte indruk maakt vanwege zijn brede toepassingsmogelijkheden. “Het biedt gebruikers een integrale dienstverlening, een platform waar je een scala aan extra diensten kunt aanbieden, gebaseerd op een uiterst nauwkeurige satelliet-plaatsbepaling.”

Over Intertraffic
Intertraffic is mondiaal het grootste en meest toonaangevende vakevenement op het gebied van infrastructuur, ITS verkeersmanagement, veiligheid en parkeren. Intertraffic biedt een compleet overzicht van de meest actuele producten, diensten en oplossingen. Daarnaast worden de laatste trends en ontwikkelingen voor het voetlicht gebracht. Het vakevenement richt zich op beleidsmakers, specialisten en operationeel medewerkers binnen overheden, ingenieurs- en adviesbureaus en het bedrijfsleven.

Volgende edities van Intertraffic
Intertraffic China: 26 - 28 mei 2010, Beijing Exhibition Center, China
Intertraffic Istanbul: 25 - 27 mei 2011, Istanbul Expo Center, Turkey
Intertraffic Amsterdam: 27 - 30 maart 2012, Amsterdam RAI


2010-04-19
De European Fine Art Foundation (TEFAF), de Provincie Limburg, de stad Maastricht en MECC Maastricht tekenen voor een tienjarige samenwerking. De belangrijkste punten van de overeenkomst zijn een ingrijpende renovatie en uitbreiding van het congrescentrum MECC Maastricht, voldoende beschikbare hotelkamers en het vergroten van de bereikbaarheid van Maastricht internationaal door het verbeteren van de verbindingen met een grote internationale luchthaven. Tot slot krijgt TEFAF vanaf 2019 een permanente locatie aan het Vrijthof.
 
De vijftiende Masters of LXRY, de vroegere Miljonair Fair, heeft een recordaantal bezoekers getrokken. De beurs lokte van 7 tot en met 11 december ruim 52.000 bezoekers naar RAI Amsterdam.
 
Exhibitions Rotterdam organiseert de eerste vakbeurs op het gebied van maatschappelijk verantwoord duurzaam ondernemen: MVDO 2018. Het doel van de vakbeurs is kennis te delen over vraagstukken op het gebied van innovatie en verantwoord ondernemen in het nationale en internationale bedrijfsleven. De beurs zal plaatsvinden op 2,3 en 4 oktober in Rotterdam Ahoy. 

Artexis, eigenaar en manager van event locaties, lanceert het concept Grand Depot Outlet in België. Dit is een nieuw verkoopkanaal waar merken eindereeksen en overschotten van de hand kunnen doen. Het idee voor de outlet is ontstaan doordat veel retailers door toegenomen productie achterblijven met stocks. 
 
Messe Frankfurt Trade Fairs India, the Indiase dochtermaatschappij van Messe Frankfurt,  heeft Fitex India overgenomen, het grootste fitness en gezondheidsevent van India. Voorheen was de beurs eigendom van Smart Events. De twee bedrijven gaan nu samenwerken om een platform te creëren voor de fitness-, gezondheids-, voedings- en wellness-industrie in India.
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV