Magazine
Contact
Home
Nieuw: Building Holland 2010
Een nieuw totaalevenement voor woningbouw, utiliteitsbouw en openbare ruimte, dat is Building Holland 2010. Het nieuwe Building Holland omvat de deelevenementen BouwRAI, Urban Design en Gebouwtechniek en is daarmee aantrekkelijk voor heel bouwend Nederland, van opdrachtgevers en architecten tot adviseurs, bouwers en eindgebruikers.

Zij raken in één beursbezoek volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de gebouwde omgeving, waarbij de nadruk ligt op de ontwerpfase; het moment dat keuzes worden gemaakt op het gebied van concepten en materialen. Actuele thema's als duurzaamheid, groen en de stad, integraal bouwen en veiligheid staan centraal. Niet alleen in een uitgebreid inhoudelijk programma van debatten, workshops, het openingscongres 'Nederland Bouwt Anders!' en de SSA Conference, maar ook door toonaangevende partijen die rondom deze thema’s alle innovaties en recente ontwikkelingen presenteren. De beste innovaties worden bekroond met de Building Holland Award. Building Holland 2010 is van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 april in Amsterdam RAI.

Een must voor bouwend Nederland
Building Holland 2010 kent circa 300 deelnemende bedrijven, variërend van leveranciers van producten, concepten en diensten voor woningbouw, utiliteitsbouw en openbare ruimte tot architectenbureaus en kennisinstituten. "Projectontwikkelaars, woningcorporaties en bouwers houden zich steeds meer bezig met projecten waarin woningbouw, utiliteitsbouw en openbare ruimte integraal worden benaderd. Door de combinatie van drie deelevenementen speelt Building Holland hier op in. Zo verbreedt BouwRAI de horizon met architectuur, concepten en materialen voor zowel woning- als utiliteitsbouw. Urban Design brengt alle aspecten van inrichting en beheer van openbare ruimte samen en op het deelevenement Gebouwtechniek tonen bedrijven alles op het gebied van installatietechniek, beveiliging, bekabeling, verlichting, klimaatbeheersing, lifttechniek en domotica," aldus Robert Johnson, binnen Amsterdam RAI verantwoordelijk voor Building Holland.

Thema’s: duurzaamheid, groen en de stad, integraal bouwen en veiligheid
Actuele items als duurzaamheid, groen en de stad, integraal bouwen en veiligheid spelen een hoofdrol op Building Holland. Zo toont het Duurzaamheidspaviljoen innovatieve en duurzame bouwsystemen voor gevels, vloeren en daken, met aspecten als licht-, integraal-, industrieel- en 'future proof' bouwen.

Op het themaplein Groen en de Stad presenteren partijen talrijke projecten die laten zien hoe een prettige leefomgeving gerealiseerd kan worden door het stimuleren van voldoende en goed groen in en om steden.
Oplossingen die integraal bouwen biedt worden zichtbaar op het themaplein Integraal Bouwen. In een casco gebouw van 15 x 15 meter van beton illustreren systemen en producten geavanceerde technieken op het gebied van energie, ICT, klimaatbeheersing en beveiliging.
Alles over (brand)veiligheid en beveiliging staat centraal in het Veiligheidspaviljoen, waar toonaangevende bedrijven uit de safety- en security branche projecten en innovaties presenteren die aansluiten bij het thema van de SSA Conference 'Veilig Gebouw(d): integrale aanpak ontwerp, inrichting en beheer'.

'Nederland Bouwt Anders!'
Als echt kennisplatform biedt Building Holland een hoogwaardig programma aan congressen, workshops en debatten, samengesteld in samenwerking met vooraanstaande partijen uit de bouwsector en afgestemd op de diverse activiteiten op de beursvloer. In het openingscongres 'Nederland bouwt anders!' staan prominente sprekers stil bij de uitdagingen die de Nederlandse bouwsector te wachten staat. Welke vernieuwingsslag moet de Nederlandse bouw maken om de huidige crisis het hoofd te kunnen bieden?
De SSA Conference 2010 - Veilig Gebouw(d): integrale aanpak ontwerp, inrichting en beheer gaat uitgebreid in op de kansen en knelpunten van een integrale aanpak van risicobeheersing binnen gebouwen en de bebouwde omgeving. Er worden heldere oplossingen aangeboden om meer uit bestaande systemen te halen, om zodoende een goede balans te creëren tussen kosten en baten.
Het congres 'Energie Neutraal (Ver)bouwen: de kansen in de markt, keten en techniek' gaat in op de kansen en mogelijkheden van energieneutraal bouwen en renoveren, met de nieuwste bouwkundige oplossingen en alles over isoleren, ventileren en energieopwekking. Woningbouwcorporaties bespreken tijdens het congres 'Kwaliteit in de Wijk: samen bouwen aan de herstructureringsopgaaf' de kansen en knelpunten van de fysieke- en sociale herstructureringsopgaaf. Een compleet en actueel overzicht van alle bijeenkomsten staat op www.buildingholland.nl, onder 'Bezoeken' en 'Programma'.

Debatten en workshops
Centraal op de beursvloer is het Building Holland Debatplein, met dagelijks korte maar spraakmakende debatten in nauwe samenwerking met toonaangevende vakbladen, exposanten en sponsoren en gratis toegankelijk voor bezoekers. Tijdens de workshops behandelen partijen uit de bouw onderwerpen als Breeam-NL voor woningen, Aanpak Duurzame Renovatie Scholen en Bouwen voor de Krimp. Op de beursvloer van Urban Design vindt dagelijks een boeiend lezingen- en debatprogramma plaats, met 'de ontwerper aan het woord en werk in beeld', 'het lunchdebat', 'de praktijkcasus', 'de visie van' en talkshows. Thema's die daar centraal staan zijn Stadsinrichting en mobiliteit, Integraal ontwerpen, Young Urban en Groen en de Stad. Ook wordt er de Beste Openbare Ruimte 2010 bekend gemaakt.

Veel noviteiten gelanceerd Building Holland is dé plaats om noviteiten te lanceren. Dat blijkt uit de tientallen nieuwe producten die deelnemers tonen, waaronder duurzame, plug-and-play prefab badkamers voor seriematige renovatie- en nieuwbouwprojecten, mobiele tijdelijke fietsenstallingen die binnen een uur 300 fietsplaatsen op 6 m² bieden en decentrale gevelventilatiesystemen met een minimum aan energieverlies. Maar ook design straatmeubilair met geïntegreerde teksten of logo's erin, de nieuwste domoticacontroller met touch screen en draadloos netwerk en unieke, lichtgewicht gevelpanelen met groenbegroeiing zijn op de beursvloer te vinden.

Building Holland Awards
De drie meest opvallende innovaties op de beursvloer worden door een vakjury bekroond met de Building Holland Awards. Deze nieuwe innovatieprijs wordt uitgereikt in de drie categorieën BouwRAI, Urban Design en Gebouwtechniek. Bezoekers kunnen alle inzendingen en nominaties zien in een speciale Innovatieroute die langs alle deelnemers leidt die innovaties hebben aangemeld.

Treinretour Building Holland voor € 7,50
Voor bezoekers die met de trein naar Building Holland komen is er een unieke aanbieding: voor slechts € 7,50 reizen zij met een NS-dagretour 2e klas vanaf elk NS-station in Nederland met de trein naar Amsterdam RAI. Het bestellen van dit voordelige Building Holland treinretour verloopt via de voorregistratie op www.buildingholland.nl.

Met het Building Hollandtreinretour wil Amsterdam RAI allereerst een sympathiek gebaar maken in deze economische roerige tijden. Het bespaart vooral de Building Hollandbezoekers van buiten de Randstad een aanzienlijk bedrag in reiskosten. Daarnaast past het initiatief bij de MVO-ambitie van Amsterdam RAI. Bereikbaarheid is daarbij een belangrijk uitgangspunt. In vergelijking met autoverkeer stoot een trein immers veel minder CO2 uit. Amsterdam RAI is de eerste beursorganisatie in Nederland met dit initiatief dat ook doorgezet wordt bij andere RAI-beurzen. Bij bestelling ontvangt de bezoeker een link waarmee het treinkaartje als e-ticket kan worden uitgeprint. De reisdag dient vooraf bepaald te worden, maar dit kan tot vlak voor vertrek naar Building Holland. Vanaf NS Station Amsterdam RAI is het slechts enkele minuten lopen naar het RAI-complex.

Gratis toegang via www.buildingholland.nl
Als vakevenement voor woningbouw, utiliteitsbouw en de openbare ruimte richt Building Holland zich op (T+L-)architecten, woningcorporaties, projectontwikkelaars, bouwondernemingen, installateurs, aannemers, facility managers, toeleveranciers, gemeenten, provincies, advies- en ingenieursbureaus. Zij krijgen gratis toegang bij voorregistratie op www.buildingholland.nl. Op www.buildingholland.nl is ook een overzicht te vinden van alle seminars, themapleinen, deelnemers en innovaties. Building Holland 2010 is van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 april dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur open in Amsterdam RAI.

2010-02-15
Beursorganisator Easyfairs lanceert op 17, 18 en 19 april 2018 de vakbeurs Maintenance in Gorinchem. Maintenance is een gevestigde serie specialistische vakbeurzen voor industrial maintenance met edities in Stuttgart, Dortmund, Antwerpen en Zurich. De vakbeurs biedt een platform voor fabrikanten, importeurs, toeleveranciers en dienstverleners binnen de industriële sector op het gebied van onderhoud en asset management.
 
RAI Amsterdam en ISSA, de vereniging van leveranciers in de schoonmaakindustrie, hebben nog geen overeenkomst bereikt over schoonmaakbeurs ISSA Interclean. De RAI heeft op 7 november jongstleden per onmiddellijke ingang het contract met ISSA opgezegd en staat erop de beurs in Amsterdam en Instanbul zonder inmenging van ISSA te organiseren onder de naam Interclean. Maar ISSA denkt daar anders over: “Het contract is niet eenzijdig op te zeggen.”
 
Aquatech Amsterdam 2017 heeft dit jaar het recordaantal van 20.490 bezoekers verwelkomd. In 2015 bezochten 18.411 de beurs voor watertechnologie. De beurs telde dit jaar ruim 900 exposanten uit meer dan 140 landen, en dat was ook een record. In 2015 waren dat er 856. Aquatech vond plaats van 31 oktober tot en met 3 november in RAI Amsterdam.
 
Naast de voorjaars- en najaarseditie van Second Home in Jaarbeurs Utrecht en de Belgische edities, organiseert Fairs Consult op 27 en 28 januari 2018 een extra editie in het Mecc Maastricht. Uit een analyse van de Nederlandse en Belgische edities bleek dat de regio Maastricht en Belgisch Limburg op dit moment nog onvoldoende bediend wordt.
 
In de Rotterdamse Van Nelle Fabriek zal op 25 en 26 november 2017 Sneakerness georganiseerd worden. De internationale sportschoenenbeurs zal dit jaar voor het eerst plaatsvinden in het gebouw aan de Delfshavense Schie. Vorig jaar werd deze in de Kromhouthal in Amsterdam gehouden.
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV