Magazine
Contact
Home
Horecava staat weer op scherp
De Horecava straalt ook in deze lastig economische tijden volop optimisme uit met maar liefst 550 exposanten en 90 evenementen. Veel aandacht is er voor   "Duurzaam Ondernemen" en het delen van ervaringen met succesvolle ondernemers. Horecava 2010 vindt plaats van aanstaande maandag 11 tot en met donderdag 14 januari in Amsterdam RAI.


Innovatieve, duurzame producten, nieuwe duurzame initiatieven: de Horecava staat er bol van. Zo is er de campagne Duurzame Vis op de Kaart, de verkiezing van het Duurzaamste Fastservicebedrijf, zijn veel van de nominaties voor de Horecava Innovation Award duurzaam en staat het programma op de themawereld MARKT in het teken van biologisch food. De Horecava straalt ook in deze lastig economische tijden volop optimisme uit met maar liefst 550 exposanten en 90 evenementen. Veel aandacht is er voor het delen van ervaringen met succesvolle ondernemers, onder andere op het Kennisterras, een initiatief van 9 belangenorganisaties. Verder kent Horecava 6 themawerelden die ieder een eigen horecasector belichten. Horecava 2010, de meest toonaangevende vakbeurs in de Benelux, vindt plaats van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari in Amsterdam RAI.

De zes themawerelden zetten informatie, innovatie en interactie centraal in een eigen, passende sfeer. Zo is er HOTEL voor hoteliers, NACHTLEVEN voor het uitgaanscircuit, MARKT voor koks, FASTSERVICE voor de fastservicebedrijven, BUITEN voor iedereen met een terras en INNOVEER! voor de innovaties die iedereen aangaan.

INNOVEER!
Welke innovatie missen we nog? Horecavabezoekers zoeken naar oplossingen tijdens de dagelijkse INNOVEER!-Show. Hier komt ook de top 20 innovatieve horecaconcepten aan bod en de horeca- en cateringtrends voor 2010. Andere onderwerpen in dit theater zijn o.a. de lancering van de campagne Duurzame Vis op de Kaart, non-alcoholische cocktails, winnende ondernemers en ontwerpers van de Hospitality & Style Awards en de verkiezing voor de beste meeneemverpakking.

Voor de Horecava Innovation Award zijn bijzondere producten genomineerd en te zien op INNOVEER! zoals een theemachine voor theeblaadjes, opvouwbaar horecameubilair, biologische broodlollies, servies van palmbladeren, een frisdrankstamper zonder knoeien, een kruiwagenkeuken en een kinderformule voor de horeca. Omdat de Horecava Innovation Award 10 jaar bestaat, is er ook een jubileumaward bestemd voor de beste oud-winnaar. Onder de nominaties biefstuk uit de magnetron, een theeconcept met ‘bloemen’, een glasversnipperaar en een kunstconcept voor restaurants.

NACHTLEVEN toont de laatste trends in drank, beeld, geluid, inrichting en marketingconcepten. In de stijlvolle bar van NACHTLEVEN vindt bovendien het NK Flairbarting plaats waar professionals show en cocktailkennis demonstreren. Het plein Proeven met Proost! toont meer dan 70 speciaalbieren.

HOTEL heeft fair trade hoog in het vaandel staan met een complete fair trade hotelkamer en een debat over de mogelijkheden van fair trade. Ook praten tophotelliers over het succesvol doorstaan van de recessie. Op HOTEL, te herkennen aan een gigantische kroonluchter, staan tientallen leveranciers voor de hospitality industrie.

BUITEN biedt ruimte aan leveranciers voor het terras: van food tot buitenkeuken. Unilever Food Solutions zet er een heuse strand- en parkbeleving neer. Verder zijn er onder een reusachtige boom terrasinnovaties te zien waaronder twee winnende ontwerpen voor duurzame terrasverwarming: een stoel die verwarmt als je er op gaat zitten en vloerverwarming van restwarmte van koelmachines.

MARKT heeft vele kraampjes met ambachtelijke, regionale en biologische producten uit binnen -en buitenland. Er zijn kookdemonstraties, workshops en debatten met chefkoks over duurzame vis, biologische producten en de culinaire kwaliteiten van thee.

FASTSERVICE zet alle fastservice-leveranciers bij elkaar. Nieuw is het duurzaamheids-paviljoen met tips over verantwoord omgaan met verpakkingen, energie, frituren, assortiment en zwerfafval. Met o.a. de Verkiezing Meest Duurzame Fastservicebedrijf.

50ste Gouden Koksmuts
In 1960 vond de eerste editie van de Gouden Koksmuts plaats en heel wat culinaire coryfeeën hebben om deze prijs gestreden. Oud-winnaars bezoeken dit jubileum en 8 topchefs strijden om de titel van 2010, gepresenteerd door Joop Braakhekke. Ook de andere wedstrijden voor gastvrijheid en koken staan op de agenda: de Gouden Gastvrijheids Award, de beste gastvrouw/heer, kastelein, combinatie Leermeester-Leerling en jonge kok. De Lekkerste Broodjes krijgen een spannende facelift. Finalisten moeten gelijktijdig hun broodjes bereiden wat de wedstrijd extra spannend maakt.

Horecahelden
Maar liefst 9 belangenorganisaties laten bezoekers kennis maken met helden en toppers uit de horeca. Zo zijn er o.a. de Meest Markante Horecamanagers, de jubilerende Meesterkoks, winnaars van Mijn Tent is Top, de HorecaHeld 2009 en ontvangt André Hazes postuum een prijs als meest gedraaide Nederlandse artiest in 2009. Initiatief-nemers zijn SVH, Koninklijke Horeca Nederland, Koksgilde/Gastvrijheidsgilde, Kenwerk, FNV Horeca, CNV BedrijvenBond, De Unie, Bedrijfschap Horeca en Catering en Sena.

MVO vanuit Amsterdam RAI
Duurzaamheid staat ook bij de Horecava-organisatie hoog op de agenda. Om het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren kunnen bezoekers voor slechts € 7,50 een NS-dagretour 2e klas vanaf elk NS-station in Nederland naar Amsterdam RAI bestellen. Voor autoreizigers is er het initiatief filenetwerken, waarmee je naar de Horecava reist met een vooraf uitgezochte reisgenoot. RAI Catering zet in op duurzaamheid met het lunchmenu Hartverwarmend Amsterdam met ingrediënten van kleinschalige, ambachtelijke Amsterdamse producenten.

Toegang tot Horecava
Horecava biedt nog veel meer zoals een Hygiëneplein, een bedrijfsautoplein en een plein voor speciaal bier. Het volledige overzicht met dagprogramma is te vinden op www.horecava.nl. De toegang bedraagt € 35,00 in de voorverkoop tot 4 januari op www.horecava.nl, € 50,00 aan de kassa, allebei met een geldige inschrijving van de Kamer van Koophandel. Gelijktijdig met die registratie, ook voor bezoekers met een gratis uitnodiging, kan het NS dagretour worden besteld. Horecava 2010 is van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2010 dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur.


2010-01-04
Logistics & Distribution heeft in combinatie met Empack en Automation op 5 en 6 april zo'n 8.300 bezoekers ontvangen. Het was voor het eerst dat de drie vakbeurzen voor de verpakkingsindustie en de logistieke markt samen georganiseerd werden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.
 
Rotterdam Ahoy organiseert in samenwerking met founding partners het nieuwe platform VEG., wat staat voor Vak Event Groentehelden. Het event dat op 20 en 21 juni 2018 zal plaatsvinden in de Onderzeebootloods in Rotterdam is voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met versproducten. Beleving, inspiratie en de toekomst staan centraal.
 
MECC Maastricht organiseert van 20 tot en met 22 oktober 2017 het nieuwe event Euro Cycling XP. Het evenement is een coproductie van Euro Cycling XP, Flanders Bike Valley en MECC Maastricht. Doel van oud-wielrenner en initiator Stephan Räkers is het gat te dichten dat aan het eind van het wieler- en MTB seizoen ontstaat en loopt tot aan het volgend voorjaar wanneer fietsbeurzen als BikeMotion en de Fiets-en Wandelbeurs plaatsvinden.
 
Vakdagen Parket & Woninginrichter (VPWI) gaat per direct verder als Interieur Collectie Dagen. VPWI is van oorsprong een vloeren vakbeurs. Door de uitbreiding van verschillende segmenten in de afgelopen jaren en de samenwerking met Kone advies (organisator van Floor Expo) vond organisator Evenementenhal het tijd voor een nieuwe naam die beter past bij het huidige concept.
 
Evenementenhal Hardenberg heeft een aantal nieuwe speerpunten opgesteld voor de editie van Recreatie Vakbeurs in november 2017. Dit na overleg met specialisten uit de branche. De beurs wordt landelijk gepositioneerd en zal ook meer op exposanten en bezoekers uit België en Duitsland mikken. Daarvoor zijn er meer blikvangers nodig op de beursvloer. 
 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
juni | juli | »»
Beursagenda Branceagenda
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV