Magazine
Contact
Home
Fresh Rotterdam
‘Verrassend rijk aan nieuwe producten en technologieën’. Dat belooft Exhibition Manager Raymond Silliakus over Fresh Rotterdam 2009, het versplatform dat van 21 tot en met 23 september in Ahoy Rotterdam plaatsvindt.

Fresh Rotterdam bestaat uit InnoFresh en FreshTec en staat voor een totaalbeeld van wat er in de verssector gebeurt, van produceren tot consumeren, geen segment dat onbelicht blijft. Zo hebben 17 ondernemers uit de foodsector een ontdekkingsreis gemaakt door Europa en laten de bezoeker van Fresh Rotterdam hun avonturen meebeleven in de Trendtour Puur Ontdekken. Van de opkomende Scandinavische keuken naar de Italiaanse passie voor pasta’s tot aan de exotische mix van kleuren, geuren en beleving uit Marrakech. Op maandag 21 september wordt Fresh Rotterdam officieel geopend met de presentatie van de Vers Top 100 editie 2009.

Inspirerende trends
Sjoelen met groenten en fruitschijven? Darten in een sinasappel? Frugi Venta maakt het de bezoeker aan Fresh Rotterdam mogelijk in hun stand op de beursvloer. Maar ook op het Paviljoen Vers Top 100 staan de meest innovatie versbedrijven van Nederland, beoordeeld op criteria als innovatief vermogen, ondernemerschap, groeiperspectief en duurzaamheid. Daarnaast kunt u zich laten insprireren door de verspresentaties op het Paviljoen Week van de Smaak. Hieraan werken o.m. mee Bresq Produits Culinaires en Innova. Tijdens het congres ‘Kansrijk Vers’ laat o.a. Dick Veerman, journalist en eigenaar van Foodlog.nl zien hoe de verssector in de 21e eeuw opnieuw uitgevonden kan worden met als basisnorm een hogere productkwaliteit. Wouter de Heij (TOP) bediscussieert wat ‘vers’ eigenlijk inhoudt en welke opkomende technologieën kunnen leiden tot een nieuwe markt. Meer info over congres www.kansrijkvers.nl

De Verswinkel en de Versketen van Morgen
Innovaties, kostenbesparingen en omzetvergroting. Op het gebied van verpakkingen zijn het hot items en zowel de supermarkt als de detaillist is er dagelijks mee bezig. Op het Paviljoen De Versketen van Morgen worden de laatste markttrends gepresenteerd op het gebied van bewerken, verpakken, etiketteren, warehousemanagement, scanning etc. Op het andere Paviljoen, De Verswinkel van Morgen, wordt de bezoeker meegenomen naar de nieuwste technologieën ten aanzien van point-ofsale, bijv. scanning met mobiele telefoon, etikettering middels databar, duurzame, innovatieve en intelligente verpakkingen. De paviljoens zijn gerealiseerd in samenwerkings met het Nederlands Verpakkings Centrum (NVC), InVersNed, NVC, Frug I Com, AIM en GS1.

Interactie
Op de beursvloer van Fresh Rotterdam vinden vele activiteiten plaats, w.o. kookdemonstraties, proeverijen, de SVO Verswedstrijden, de Verkiezing van de Beste Groenteman van Nederland 2009 en de Nationale Verskampioenschappen. Ook worden er diverse interessante congressen, workshops en netwerkborrels georganiseerd.

Voor info en openingstijden Fresh Rotterdam: www.freshrotterdam.nl


2009-09-09
De Duitse Interzum heeft dit jaar een recordaantal van zo’n 69.000 bezoekers gehaald. De tweejaarlijkse interieurbeurs die van 16 tot en met 19 mei plaatsvond in de Koelnmesse had dit jaar meer exposanten staan en nam ook 15 procent meer expositieruimte in beslag.
 
Jaarbeurs heeft dinsdag 16 mei BouwBeurs.nl gelanceerd, een nieuw online platform dat is gekoppeld aan het evenement BouwBeurs. Het platform richt zich met productnieuws en innovaties op de uitvoerende bouw. Bouwbeurs.nl stuurt wekelijks een e-mail nieuwsbrief naar zo'n 50 duizend abonnees.
 
Het nieuwe Strandzuid, gelegen tussen RAI Amsterdam en het Beatrixpark, is 9 mei jongstleden officieel geopend. In de nieuwe opzet positioneert de horecagelegenheid zich nadrukkelijker als eventlocatie die stand alone of aanvullend op de RAI-faciliteiten kan worden ingezet. Strandzuid is een initiatief van RAI Amsterdam en Unlimited Label (Vondelpark3, Caffe Esprit, Strandzuid).​
 
De Horecava, Lightspeed en Sligro gaan in de komende weken op zoek naar ondernemend horecatalent voor de Nationale RestaurantPITCH. De nieuwe wedstrijd biedt iedereen die droomt van een eigen restaurant de kans deze te verwezenlijken. De kandidaat met het winnende restaurantconcept krijgt een ingericht pop-up restaurant van 800 vierkante meter tijdens de komende editie van de Horecava. De beurs vindt plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.
 
112 Vakdagen, de vakbeurs over hulpverlening en veiligheid die zou plaatsvinden van 16 tot en met 18 mei 2017 in Evenementenhal Gorinchem, is afgelast. De organisatie die in handen is van Evenementenhal kan onvoldoende draagvlak bieden voor ieder segment om de volledige branche te bedienen. Op dit moment is nog niet duidelijk of en wanneer er een vervolg aan dit beursconcept wordt gegeven. 
 
juni | juli | »»
Beursagenda Beursagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
juni | juli | »»
Beursagenda Branceagenda
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV