Magazine
Contact
Home
Geef kleur aan uw standinterieur
“Goedgekozen meubilair trekt bezoekers over de streep”
U loopt op een beurs en ziet een krachtige stand, mooie visuals, heldere kleuren. Maar als u dichterbij komt… staan er van die gewone tafels en stoelen. Help! U wilt een beursboodschap uitdragen, zorg dan dat óók de meubels bij uw concept passen.


Standbouwers maken vaak de prachtigste architecturale hoogstandjes waarmee exposanten op de beurs hun doelstellingen kunnen halen. Maar hoe vaak gebeurt het niet dat het meubilair er volkomen bij in het niet valt? Te vaak.

De reden kan zijn dat de exposant zelf een paar tafels en stoelen meeneemt of gebruik maakt van het standaardmeubilair dat de organisator aanbiedt. Niet slim. Want de juiste meubels kunnen uw beurspresentatie meerwaarde geven. Goedgekozen meubilair haalt bezoekers over de streep om binnen te komen en geeft u de kans om uw praatje aan te knopen. Het meubilair moet opvallend, uitnodigend of verrassend zijn, of misschien juist niet opvallen, maar toch helemaal in het totale plaatje passen. In de woonbranche worden elk jaar vier sfeertrends bekend gemaakt, dit jaar met de nieuwsgierig makende namen Avontuur, Catwalk, Kweekvijver en Kunstwerk. Expovisie zet de stijlen voor u op een rijtje. Haal er inspiratie uit en doe er uw voordeel mee!

Avontuur
Avontuur verrast door verantwoord design. Inspiratiebron is het boerenleven, waarbij het handgemaakte, het unieke en de perfectie van de imperfectie beeldbepalend is. Bij deze trend wordt een zee van grijstinten gecombineerd met indigo.
Trefwoorden Rust, warmte, contrasten in materialen en vormen, natuur, handgemaakt, verschillende structuren, niet alledaags, ecologisch verantwoord.
Kleuren Grijstinten in alle soorten, indigo.
Dessins Alles puur natuur: bamboe, hout, wol, beton.
Materialen Contrasterende materialencombi’s, zoals woest en zacht, robuust en fragiel, ruwe boomwortel versus warm schapenvel.
Vormen Ook hier gaat het om het contrast, tussen vederlicht en fragiel enerzijds en lomp en kolossaal anderzijds.
Onontbeerlijk Bijzondere, unieke meubels en objecten. Geen massaproducten, maar met de hand gemaakte exemplaren die allemaal net even anders zijn.
Meubilair Een uitgeholde boomstam, een trap van bamboe, steigerhout, een nieuwerwetse schommelstoel.
Geschikt voor exposanten die willen uitstralen dat hun bedrijf of hun producten of diensten ecologisch, trendy, genuanceerd, puur, kalmerend, fris, ruimtelijk, veelzijdig, behaaglijk, aards en/of naturel zijn.

Kweekvijver
De stijl van de stadnomade is een mix van stad en natuur, het buitenleven gecombineerd met het stadsleven. De inrichting is open, multifunctioneel en snel verplaatsbaar. Zoals een tafel op schragen of een inklapbare of verrijdbare kast. Maar ook: een plaid met een stadsplattegrond.
Trefwoorden Hergebruik, vintage, industrieel, mobiel, eeuwig jong, speels, stoer, design, niet te bedacht, improviseren.
Kleuren Niet alles hoeft qua dessin of kleur perfect bij elkaar te passen, er moeten juist dissonanten en tegenstellingen zijn. Dus gebruik uw eigen fantasie.
Dessins Gebaseerd op de natuur of juist op de industrie of de stad: plattegronden, graffiti, cijfers, letters.
Materialen Gebruikte spullen die in nieuwe vormen en ontwerpen worden gegoten. Stoer, speels, functioneel.
Vorm Alle vormen, zolang het maar spontaan is.
Onontbeerlijk Een losse uitstraling, hergebruikte materialen, inpakken en wegwezen.
Meubilair Alles mag, niets moet. Binnenmeubels die ook naar buiten kunnen, een keukenblok van een bureau en een koffer als kast.
Geschikt voor exposanten die willen uitstralen dat hun bedrijf of hun producten of diensten ultra hip, mobiel, flexibel, eigentijds, speels, contrastrijk, jong, uniek, stoer en/of veelzijdig zijn.

Catwalk
Haute couture voor op de stand. Een krachtig kleurenspel van wit, crème en zilver, alles zorgvuldig op elkaar afgestemd, het liefst met veel designmeubels. Veel aandacht voor modische details zoals leren applicaties, gespen, zilver en glas.
Trefwoorden Luxe, boudoir, vorstelijk, glamourous, exclusief, decadent, romantisch, klassiek, avant-garde.
Kleuren Wit, crème, zilver, goud.
Dessins Barok, romantisch, zilverkleurige motieven, krijtstreep.
Materialen Luxe, glans, hoge kwaliteit stoffen, wol, veel glas, veel designobjecten en veel modische accenten zoals een mooie gesp of vlechtwerk.
Vorm Rond, romantisch, vorstelijk.
Onontbeerlijk Mooie designobjecten op het gebied van interieur (vazen en glaswerk) én mode (schoenen, hoeden, tassen, brillen).
Meubilair Hoe meer comfort, hoe beter en gemaakt van 100% natuurlijke materialen.
Geschikt voor exposanten die willen uitstralen dat hun bedrijf of producten of diensten gedurfd, sexy, energiek, hoogstaand, exclusief, modieus en/of ongewoon zijn.]

Kunstwerk
Een tegenhanger voor het modische interieur, dat je dus telkens moet aanpassen aan de laatste trends, is een interieur dat tijdloos is. Het wordt als een kunstwerk samengesteld en bestaat uit waardevolle objecten en een klassieke sfeer.
Trefwoorden Comfort, rust, intimiteit, nieuwe luxe, modern klassiek, verzameling mooie objecten, niet minimalistisch, sterke statements in contrast.
Kleuren Spannend kleurenspel in tijdloos zwart wit met de moderne accentkleur geel. Wees niet bang voor donkere kleuren.
Dessins Klassiek, krijtstreep, wit, zwart.
Materiaal Fluweel, donker hout, luxe stoffen.
Onontbeerlijk Kunstwerken, combineer nieuw met oud.
Meubilair Een chaise longue of een klassieke feauteuil.
Geschikt voor exposanten die willen uitstralen dat hun bedrijf of producten of diensten theatraal, zwoel, mysterieus, gedurfd, kunstzinnig, sensueel, behaaglijk, klassiek, royaal en/of duurzaam zijn.2009-07-16
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV