Magazine
Contact
Home
Brussels Expo zoekt geld
Brussels Expo is op zoek naar bijkomende middelen om de renovatie van de infrastructuur te financieren. Op dit ogenblik worden twee mogelijke pistes onderzocht: één met een actieve rol voor de federale overheid en zijn investeringsvehikel Brusselfonds Beliris, en één met een rol voor een private partner.
 

Brussels Expo vzw is de enig overblijvende stedelijke vereniging in de evenementensector, nadat eind vorig jaar de vzw’s Internationale Jaarbeurs van Brussel, Beurzen en Tentoonstellingen van Brussel en Brussels Summer Festivals werden geassimileerd. Naast de zowat 120.000 vierkante meter beurshallen en de concertzaal Paleis 12, baat de vereniging in het centrum van Brussel ook de venue La Madeleine uit.
Door de diversificatie richting concerten en (bedrijfs)evenementen groeide de omzet van Brussels Expo aanzienlijk, van 33,5 miljoen in 2010 tot 44 miljoen in het afgelopen boekjaar. In 2015 pakte Brussels Expo uit met een investeringsplan van 25 miljoen, gespreid over drie jaar, maar dat blijkt niet te volstaan om de verouderde infrastructuur up-to-date te houden. Zo zou de restauratie van de iconische gevel van Paleis 5 alleen al 40 miljoen kosten.

Schoon schip

In de naschok van het schandaal rond de Brusselse vzw’s, waardoor zitten burgemeester Yvan Mayeur in 2017 moest opstappen en vervangen werd door Philippe Close, werd ook schoon schip gemaakt in de raad van bestuur van Brussels Expo. Twee vertegenwoordigers van het Brussels Gewest krijgen voortaan een bestuursmandaat bij Brussels Expo. Volgens insiders wordt op die manier het pad geëffend om de mogelijkheden van een publiek-private samenwerking naar het model van NEO – waarin naast het Brussels Gewest ook private investeerders participeren – verder te onderzoeken.

Interview

In een interview dat vandaag verscheen in de financiële krant De Tijd liet burgemeester Philippe Close alvast verstaan dat een privaat-publieke samenwerking wellicht de enige mogelijkheid is om de sterke positie van Brussel op de MICE-markt te handhaven.
Foto: iStock

 

2018-02-20
HISWA Amsterdam Boat Show heeft dit jaar  37.461 bezoekers getrokken, 7 procent meer dan vorig jaar. Deze 63e editie stond in het teken van vernieuwing, zoals de entree via Strandzuid in plaats van de reguliere RAI-hoofdentree en er was een HISWA Haven. De beurs vond plaats van 7 tot en met 11 maart in RAI Amsterdam.
 
Wat drijft een marketing manager of een directeur van een bedrijf om deel te nemen aan een beurs? Wat zijn zijn verwachtingen en wat moet er gebeuren zodat hij/zij de volgende editie wederom deelneemt? In deze rubriek van Expovisie laten we de marketingverantwoordelijke of ceo aan het woord over zijn of haar beursdeelname. In de vierde editie spreken we Edward Hissink van Fresh-r. Hij neemt deel aan Passive House / Passivhaus in de Beierse hoofdstad München.
 
De zevende editie van Bakkersvak 2018 is bezocht door 8.453 professionals, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2017. Voor het eerst vond Bakkersvak plaats in Evenementenhal Gorinchem. De nieuwe locatie is de organisatie goed bevallen. “De beurs was mooi en ruim opgezet met brede gangpaden. De nieuwe opzet gaf veel meer ‘lucht’”, zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak.
 
De Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign is gerenoveerd en gaat verder onder de nieuwe naam Sign & Print Expo. Het vernieuwde concept wordt op 26, 27 en 28 maart 2019 in Gorinchem voor het eerst getoond aan het publiek. Organisator Easyfairs Evenementenhal wil met deze vernieuwing de focus van het event verschuiven naar de toekomst.
 
EuroCIS 2018, de beurs voor innovatieve technologie voor de retailer, heeft het recordaantal van 12.000 bezoekers getrokken. In 2016 waren dat er 10.253. Ook het aantal exposanten is gestegen naar 470 terwijl dat er in 2016 411 waren. EuroCIS vond plaats van 28 februari tot en met 1 maart in Messe Düsseldorf.
 
april | mei | »»
Beursagenda Beursagenda

 
april | mei | »»
Beursagenda Branceagenda
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV