Magazine
Contact
Home
InfraTech Duitsland blijft groeien
InfraTech Duitsland heeft een stevige positie verworven in het Duitse beurslandschap. De derde editie van deze vakbeurs voor infrastructuur, die van 10 tot en met 12 januari 2018 plaatsvond in Messe Essen, trok 26 procent meer exposanten en met 7.397 professionals 20 procent meer bezoekers dan de vorige editie in 2016. Ook het bijbehorende kennisprogramma oogstte veel waardering. De meeste sessies in de auditoria, gesitueerd op de beursvloer, werden zeer goed bezocht door het publiek.

InfraTech Duitsland 2018 is het toonaangevende platform voor de Duitse infrasector en richt zich op de segmenten: ‘Grond-, weg en waterbouw’,  ‘Openbare Ruimte’, ‘Verkeer & Mobiliteit’ en ‘Nutsvoorzieningen, riolering en ontwatering’.  Vanaf de eerste beursdag heerste er een optimistische sfeer. Deze werd versterkt door de positieve signalen vanuit de politiek die werden verwoord door Henrik Wüst, Minister van Verkeer in Noordrijn-Westfalen.  Wüst verklaarde tijdens de officiële opening, dat  er tot aan 2030, 20 miljard euro aan overheidsgeld beschikbaar wordt gesteld voor infrastructuurprojecten in deze deelstaat. Ook kondigde hij aan dat er meer haast gemaakt zal worden bij planning en besluitvorming door de overheid. 

Vakbeurs in beweging


Van de 218 exposanten die hun producten en diensten presenteerden, waren er 100 voor de tweede of derde keer vertegenwoordigd. "Wij zijn natuurlijk zeer verheugd over dit aantal trouwe exposanten. Maar wij zijn ook trots op de deelname van 118 nieuwe exposanten. Dit toont aan dat de InfraTech een vakbeurs in beweging is", aldus Johan Teunisse van Rotterdam Ahoy, organisator van deze vakbeurs. De organisatie registreerde ten opzichte van 2016 een stijging van 7 procent in het aantal bezoekers dat de beslissingsbevoegd is. 

Afscheid van Johan Teunisse

Op woensdag 10 januari werd door de aanwezige exposanten stil gestaan bij het naderende afscheid van senior accountmanager Johan Teunisse, die in mei van dit jaar met pensioen gaat.  In het bijzijn van zijn vrouw en kinderen ontving Teunisse als eerste buitenlander ooit, de Erespeld in Zilver van de Baugewerbliche Verbände Düsseldorf, als blijk van waardering voor zijn enorme verdienste voor de bouwnijverheid in Noordrijn-Westfalen.
"Vanzelfsprekend ben ik zeer vereerd met deze onderscheiding en erkenning vanuit de Duitse infrasector", stelt Johan Teunisse die geldt als de motor achter de Duitse edities van InfraTech. “Na jaren van opbouw moet ik dit platform - want InfraTech is meer dan een vakbeurs - in deze boeiende sector loslaten en overdragen. We hebben gezamenlijk een succesvolle productie neergezet, die al na drie edities als toonaangevend wordt gezien binnen de Duitse branche. Dat laat ik natuurlijk met een dubbel gevoel achter me. Ik vertrouw er echter op dat de positivieve ontwikkeling van deze beurs zal worden voortgezet door mijn opvolgers."

Editie 2020

InfraTech Duitsland wordt elke twee jaar georganiseerd. De volgende editie vindt plaats van dinsdag 14 tot donderdag 16 januari 2020 in de Messe Essen. Eén jaar eerder, van 15 tot 18 januari 2019, wordt de Nederlandse editie van InfraTech in Rotterdam voor de 14e keer georganiseerd.

 

2018-01-18
HISWA Amsterdam Boat Show heeft dit jaar  37.461 bezoekers getrokken, 7 procent meer dan vorig jaar. Deze 63e editie stond in het teken van vernieuwing, zoals de entree via Strandzuid in plaats van de reguliere RAI-hoofdentree en er was een HISWA Haven. De beurs vond plaats van 7 tot en met 11 maart in RAI Amsterdam.
 
Wat drijft een marketing manager of een directeur van een bedrijf om deel te nemen aan een beurs? Wat zijn zijn verwachtingen en wat moet er gebeuren zodat hij/zij de volgende editie wederom deelneemt? In deze rubriek van Expovisie laten we de marketingverantwoordelijke of ceo aan het woord over zijn of haar beursdeelname. In de vierde editie spreken we Edward Hissink van Fresh-r. Hij neemt deel aan Passive House / Passivhaus in de Beierse hoofdstad München.
 
De zevende editie van Bakkersvak 2018 is bezocht door 8.453 professionals, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2017. Voor het eerst vond Bakkersvak plaats in Evenementenhal Gorinchem. De nieuwe locatie is de organisatie goed bevallen. “De beurs was mooi en ruim opgezet met brede gangpaden. De nieuwe opzet gaf veel meer ‘lucht’”, zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak.
 
De Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign is gerenoveerd en gaat verder onder de nieuwe naam Sign & Print Expo. Het vernieuwde concept wordt op 26, 27 en 28 maart 2019 in Gorinchem voor het eerst getoond aan het publiek. Organisator Easyfairs Evenementenhal wil met deze vernieuwing de focus van het event verschuiven naar de toekomst.
 
EuroCIS 2018, de beurs voor innovatieve technologie voor de retailer, heeft het recordaantal van 12.000 bezoekers getrokken. In 2016 waren dat er 10.253. Ook het aantal exposanten is gestegen naar 470 terwijl dat er in 2016 411 waren. EuroCIS vond plaats van 28 februari tot en met 1 maart in Messe Düsseldorf.
 

 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV