Magazine
Contact
Home
InfraTech Duitsland blijft groeien
InfraTech Duitsland heeft een stevige positie verworven in het Duitse beurslandschap. De derde editie van deze vakbeurs voor infrastructuur, die van 10 tot en met 12 januari 2018 plaatsvond in Messe Essen, trok 26 procent meer exposanten en met 7.397 professionals 20 procent meer bezoekers dan de vorige editie in 2016. Ook het bijbehorende kennisprogramma oogstte veel waardering. De meeste sessies in de auditoria, gesitueerd op de beursvloer, werden zeer goed bezocht door het publiek.

InfraTech Duitsland 2018 is het toonaangevende platform voor de Duitse infrasector en richt zich op de segmenten: ‘Grond-, weg en waterbouw’,  ‘Openbare Ruimte’, ‘Verkeer & Mobiliteit’ en ‘Nutsvoorzieningen, riolering en ontwatering’.  Vanaf de eerste beursdag heerste er een optimistische sfeer. Deze werd versterkt door de positieve signalen vanuit de politiek die werden verwoord door Henrik Wüst, Minister van Verkeer in Noordrijn-Westfalen.  Wüst verklaarde tijdens de officiële opening, dat  er tot aan 2030, 20 miljard euro aan overheidsgeld beschikbaar wordt gesteld voor infrastructuurprojecten in deze deelstaat. Ook kondigde hij aan dat er meer haast gemaakt zal worden bij planning en besluitvorming door de overheid. 

Vakbeurs in beweging


Van de 218 exposanten die hun producten en diensten presenteerden, waren er 100 voor de tweede of derde keer vertegenwoordigd. "Wij zijn natuurlijk zeer verheugd over dit aantal trouwe exposanten. Maar wij zijn ook trots op de deelname van 118 nieuwe exposanten. Dit toont aan dat de InfraTech een vakbeurs in beweging is", aldus Johan Teunisse van Rotterdam Ahoy, organisator van deze vakbeurs. De organisatie registreerde ten opzichte van 2016 een stijging van 7 procent in het aantal bezoekers dat de beslissingsbevoegd is. 

Afscheid van Johan Teunisse

Op woensdag 10 januari werd door de aanwezige exposanten stil gestaan bij het naderende afscheid van senior accountmanager Johan Teunisse, die in mei van dit jaar met pensioen gaat.  In het bijzijn van zijn vrouw en kinderen ontving Teunisse als eerste buitenlander ooit, de Erespeld in Zilver van de Baugewerbliche Verbände Düsseldorf, als blijk van waardering voor zijn enorme verdienste voor de bouwnijverheid in Noordrijn-Westfalen.
"Vanzelfsprekend ben ik zeer vereerd met deze onderscheiding en erkenning vanuit de Duitse infrasector", stelt Johan Teunisse die geldt als de motor achter de Duitse edities van InfraTech. “Na jaren van opbouw moet ik dit platform - want InfraTech is meer dan een vakbeurs - in deze boeiende sector loslaten en overdragen. We hebben gezamenlijk een succesvolle productie neergezet, die al na drie edities als toonaangevend wordt gezien binnen de Duitse branche. Dat laat ik natuurlijk met een dubbel gevoel achter me. Ik vertrouw er echter op dat de positivieve ontwikkeling van deze beurs zal worden voortgezet door mijn opvolgers."

Editie 2020

InfraTech Duitsland wordt elke twee jaar georganiseerd. De volgende editie vindt plaats van dinsdag 14 tot donderdag 16 januari 2020 in de Messe Essen. Eén jaar eerder, van 15 tot 18 januari 2019, wordt de Nederlandse editie van InfraTech in Rotterdam voor de 14e keer georganiseerd.

 

2018-01-18
Brussels Expo is op zoek naar bijkomende middelen om de renovatie van de infrastructuur te financieren. Op dit ogenblik worden twee mogelijke pistes onderzocht: één met een actieve rol voor de federale overheid en zijn investeringsvehikel Brusselfonds Beliris, en één met een rol voor een private partner.
 
De 2018 editie van PromZ.live zal een heel jaar te bezoeken zijn. De vakbeurs voor actiemarketing, promotionele producten en relatiegeschenken die plaatsvindt op 16 en 17 mei in Rotterdam Ahoy wordt tijdens de beursdagen in zijn geheel vastgelegd via 360° fotografie.
 
De Huishoudbeurs is op zaterdagochtend 17 februari sportief geopend door Irene Moors, Remy Bonjasky en beursmanager Nicole Babay. Met een heuse trolley-workout werd het startsein gegeven voor de 73e editie van de publieksbeurs De Huishoudbeurs is geopend tot en met zondag 25 februari in RAI Amsterdam.
 
Boot Holland in WTC Expo in Leeuwarden is dit jaar door ruim 31.000 bezoekers bezocht. Hoewel de beurs nog steeds draait om boten in het algemeen en (stalen) motorboten in het bijzonder, straalde de beurs meer dan in het verleden watersport uit. De beurs vond plaats van 9 tot en met 14 februari. 
De vakbeurs voor av- en multimediaprofessionals Integrated Systems Europe heeft 80.923 bezoekers naar Amsterdam getrokken. Dat is 10.3 procent meer dan vorig jaar en een record voor de beurs, evenals het aantal exposanten dat dit jaar 1.296 bedroeg. ISE vond plaats van 6 tot en met 9 februari in de RAI. 

 

 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV