Magazine
Contact
Home
Slotbericht PSI 2018
De 2018-editie van de PSI die plaatsvond van 9 tot en met 11 januari in Düsseldorf, heeft minder bezoekers getrokken dan in 2017 maar wel meer internationale bezoekers. Zo'n 58 procent van de in totaal 17.342 bezoekers kwam uit het buitenland. Er waren bijna 90 landen vertegenwoordigd op de internationale beurs voor promotionele producten in het Düsseldorf Exhibition Centre, en dat was een record. 
 

Organisator Reed Exhibitions Deutschland telde 925 exposanten afkomstig uit 37 landen, vorig jaar waren dat er 988. Van het totaal aantal van 17.342 bezoekers, vorig jaar waren dat er 18,094, waren er 1.200 vakbezoekers bij die op uitnodiging van een leverancier de beurs op de laatste dag te bezochten. 

Trends

De organisatie bespeurde een trend onder bezoekers om in dit digitale tijdperk op zoek te gaan naar authentieke (merk)ervaringen. “We’re currently seeing something in many areas that might best be described as an analogue or haptic revolution. These days, in the age of digital reproducibility and arbitrariness, people are looking for things they can experience in tangible and multisensory ways. This is a megatrend which of course has a positive impact on the promotional products industry”, aldus concludeerde PSI directeur Michael Freter aan het eind van de driedaagse beurs. Ook is er een groei in het aantal duurzame producten te zien: meer dan 90 procent van de voor een onderzoek ondervraagde leveranciers en distributeurs uit de promotionele industrie hebben duurzame producten in het assortiment. 

De volgende PSI zal plaatsvinden van 8 tot en met 10 januari 2019 in Düsseldorf 

2018-01-15
Brussels Expo is op zoek naar bijkomende middelen om de renovatie van de infrastructuur te financieren. Op dit ogenblik worden twee mogelijke pistes onderzocht: één met een actieve rol voor de federale overheid en zijn investeringsvehikel Brusselfonds Beliris, en één met een rol voor een private partner.
 
De 2018 editie van PromZ.live zal een heel jaar te bezoeken zijn. De vakbeurs voor actiemarketing, promotionele producten en relatiegeschenken die plaatsvindt op 16 en 17 mei in Rotterdam Ahoy wordt tijdens de beursdagen in zijn geheel vastgelegd via 360° fotografie.
 
De Huishoudbeurs is op zaterdagochtend 17 februari sportief geopend door Irene Moors, Remy Bonjasky en beursmanager Nicole Babay. Met een heuse trolley-workout werd het startsein gegeven voor de 73e editie van de publieksbeurs De Huishoudbeurs is geopend tot en met zondag 25 februari in RAI Amsterdam.
 
Boot Holland in WTC Expo in Leeuwarden is dit jaar door ruim 31.000 bezoekers bezocht. Hoewel de beurs nog steeds draait om boten in het algemeen en (stalen) motorboten in het bijzonder, straalde de beurs meer dan in het verleden watersport uit. De beurs vond plaats van 9 tot en met 14 februari. 
De vakbeurs voor av- en multimediaprofessionals Integrated Systems Europe heeft 80.923 bezoekers naar Amsterdam getrokken. Dat is 10.3 procent meer dan vorig jaar en een record voor de beurs, evenals het aantal exposanten dat dit jaar 1.296 bedroeg. ISE vond plaats van 6 tot en met 9 februari in de RAI. 

 

 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV