Magazine
Contact
Home
Slotbericht PSI 2018
De 2018-editie van de PSI die plaatsvond van 9 tot en met 11 januari in Düsseldorf, heeft minder bezoekers getrokken dan in 2017 maar wel meer internationale bezoekers. Zo'n 58 procent van de in totaal 17.342 bezoekers kwam uit het buitenland. Er waren bijna 90 landen vertegenwoordigd op de internationale beurs voor promotionele producten in het Düsseldorf Exhibition Centre, en dat was een record. 
 

Organisator Reed Exhibitions Deutschland telde 925 exposanten afkomstig uit 37 landen, vorig jaar waren dat er 988. Van het totaal aantal van 17.342 bezoekers, vorig jaar waren dat er 18,094, waren er 1.200 vakbezoekers bij die op uitnodiging van een leverancier de beurs op de laatste dag te bezochten. 

Trends

De organisatie bespeurde een trend onder bezoekers om in dit digitale tijdperk op zoek te gaan naar authentieke (merk)ervaringen. “We’re currently seeing something in many areas that might best be described as an analogue or haptic revolution. These days, in the age of digital reproducibility and arbitrariness, people are looking for things they can experience in tangible and multisensory ways. This is a megatrend which of course has a positive impact on the promotional products industry”, aldus concludeerde PSI directeur Michael Freter aan het eind van de driedaagse beurs. Ook is er een groei in het aantal duurzame producten te zien: meer dan 90 procent van de voor een onderzoek ondervraagde leveranciers en distributeurs uit de promotionele industrie hebben duurzame producten in het assortiment. 

De volgende PSI zal plaatsvinden van 8 tot en met 10 januari 2019 in Düsseldorf 

2018-01-15
HISWA Amsterdam Boat Show heeft dit jaar  37.461 bezoekers getrokken, 7 procent meer dan vorig jaar. Deze 63e editie stond in het teken van vernieuwing, zoals de entree via Strandzuid in plaats van de reguliere RAI-hoofdentree en er was een HISWA Haven. De beurs vond plaats van 7 tot en met 11 maart in RAI Amsterdam.
 
Wat drijft een marketing manager of een directeur van een bedrijf om deel te nemen aan een beurs? Wat zijn zijn verwachtingen en wat moet er gebeuren zodat hij/zij de volgende editie wederom deelneemt? In deze rubriek van Expovisie laten we de marketingverantwoordelijke of ceo aan het woord over zijn of haar beursdeelname. In de vierde editie spreken we Edward Hissink van Fresh-r. Hij neemt deel aan Passive House / Passivhaus in de Beierse hoofdstad München.
 
De zevende editie van Bakkersvak 2018 is bezocht door 8.453 professionals, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2017. Voor het eerst vond Bakkersvak plaats in Evenementenhal Gorinchem. De nieuwe locatie is de organisatie goed bevallen. “De beurs was mooi en ruim opgezet met brede gangpaden. De nieuwe opzet gaf veel meer ‘lucht’”, zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak.
 
De Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign is gerenoveerd en gaat verder onder de nieuwe naam Sign & Print Expo. Het vernieuwde concept wordt op 26, 27 en 28 maart 2019 in Gorinchem voor het eerst getoond aan het publiek. Organisator Easyfairs Evenementenhal wil met deze vernieuwing de focus van het event verschuiven naar de toekomst.
 
EuroCIS 2018, de beurs voor innovatieve technologie voor de retailer, heeft het recordaantal van 12.000 bezoekers getrokken. In 2016 waren dat er 10.253. Ook het aantal exposanten is gestegen naar 470 terwijl dat er in 2016 411 waren. EuroCIS vond plaats van 28 februari tot en met 1 maart in Messe Düsseldorf.
 

 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV