Magazine
Contact
Home
Slotbericht PSI 2018
De 2018-editie van de PSI die plaatsvond van 9 tot en met 11 januari in Düsseldorf, heeft minder bezoekers getrokken dan in 2017 maar wel meer internationale bezoekers. Zo'n 58 procent van de in totaal 17.342 bezoekers kwam uit het buitenland. Er waren bijna 90 landen vertegenwoordigd op de internationale beurs voor promotionele producten in het Düsseldorf Exhibition Centre, en dat was een record. 
 

Organisator Reed Exhibitions Deutschland telde 925 exposanten afkomstig uit 37 landen, vorig jaar waren dat er 988. Van het totaal aantal van 17.342 bezoekers, vorig jaar waren dat er 18,094, waren er 1.200 vakbezoekers bij die op uitnodiging van een leverancier de beurs op de laatste dag te bezochten. 

Trends

De organisatie bespeurde een trend onder bezoekers om in dit digitale tijdperk op zoek te gaan naar authentieke (merk)ervaringen. “We’re currently seeing something in many areas that might best be described as an analogue or haptic revolution. These days, in the age of digital reproducibility and arbitrariness, people are looking for things they can experience in tangible and multisensory ways. This is a megatrend which of course has a positive impact on the promotional products industry”, aldus concludeerde PSI directeur Michael Freter aan het eind van de driedaagse beurs. Ook is er een groei in het aantal duurzame producten te zien: meer dan 90 procent van de voor een onderzoek ondervraagde leveranciers en distributeurs uit de promotionele industrie hebben duurzame producten in het assortiment. 

De volgende PSI zal plaatsvinden van 8 tot en met 10 januari 2019 in Düsseldorf 

2018-01-15
Het beroepenevenement Skills The Finals vond van 15 tot en met 17 maart plaats in de IJsselhallen Zwolle. 1000 (V)MBO leerlingen streden gedurende drie dagen om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied. De organisatie van het evenement is in handen van WorldSkills Netherlands, in samenwerking met partners uit onderwijs en bedrijfsleven.
 
Branchevereniging ​CLC-VECTA heeft haar website vernieuwd. Bij de ontwikkeling en realisatie van de website stond het verbeteren van het gebruikersgemak centraal. Mede op basis van input van leden, zijn zowel de technische functionaliteiten als het design volledig hernieuwd en alle teksten herzien.
 
In totaal 13.314 professionals bezochten Transport Compleet op 13, 14 en 15 maart 2018 in Evenementenhal Hardenberg. Dat zijn zo'n 100 bezoekers meer dan vorig jaar. Organisator Ellen Braker: “De lichte bezoekersstijging is opmerkelijk, in die zin dat we juist het uitnodigingsbeleid vooraf hadden gefilterd om de bezoekerskwaliteit verder te verhogen.” De zeven hallen waren gevuld met meer dan 200 exposanten. 
 
NL Greenlabel en de vakbeurs Dag van de Openbare Ruimte zijn vanaf 8 maart jongstleden een partnership aangegaan. Met de krachtenbundeling verwachten beide partijen een belangrijke bijdrage te kunnen leveren om de openbare ruimte in snel tempo zo duurzaam mogelijk te maken.
 
Wat drijft een marketing manager om deel te nemen aan een beurs? Wat zijn zijn verwachtingen en wat moet er gebeuren zodat hij de volgende editie wederom deelneemt? In deze nieuwe rubriek van Expovisie laten we de marketingverantwoordelijke aan het woord over zijn of haar beursdeelname. In de vierde editie (spraken we Edward Hissink van Fresh-r. Hij nam deel aan de Passivhaus beurs in München.
 
«« mei | juni | »»
Beursagenda Beursagenda

 
Elke twee weken weer op de hoogte?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Volg ons op

       
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV